Élet-Stílus

Rohamrendőrökkel ünnepelt Madrid

Hatalmas örömünnep vette kezdetét vasárnap éjszaka Spanyolország-szerte azt követően, hogy a labdarúgó-válogatott 44 év elteltével ismét Európa-bajnoki címet szerzett. A fővárosban egy megvadult csoportot figyelmeztető lövésekkel fékeztek meg a rendőrök.

Beszámolók szerint az 1-0-ra megnyert mérkőzés lefújását követően “Campeón! Campeón” (Bajnok!, Bajnok!) és “Viva Espana” (Éljen Spanyolország!) kiáltások hallatszottak mindenfelől. Szurkolók százezrei a hagyományosan éjszaka is nyitva tartó vendéglátóhelyeken közösségi élményre áhítozva nézték végig a finálét, majd a régóta várt siker nyomán azonnal fieszta kezdődött, szóltak az autódudák, röpültek a petárdák.

Sokan fürdőzéssel ünnepelték a La Roja diadalát, mint például az andalúziai Torre del Mar spanyol érzelmű nyaralói.

Tízezrek özönlötték el – vér- és aranyszínű zászlókat lobogtatva – Madrid központi tereit. Általában jó hangulatban zajlott az ünneplés, a Thyssen Múzeum előtt azonban a rendőrségnek figyelmeztető lövéseket kellett leadnia, hogy szétoszlasson egy üvegekkel dobálózó nagyobb csoportot.

Budapestről is ismerők képek Madrid utcáin (AP)

Budapestről is ismerős képek Madrid utcáin (AP)

A főváros központjában a közlekedés megbénult, még órákkal a mérkőzés után is ezrek vonultak az utcákon.

“Végre bajnokok vagyunk! Iker és Torres a legjobbak” – lelkendezett egy fiatal lány. “Hihetetlen” – hangzott az egyik oldalról, “Mi vagyunk a legjobbak, most már világbajnokságot is nyerhetünk” – vélekedett egy másik szurkoló, “Olyan régen várunk arra, hogy akár a negyeddöntőből is továbbjussunk, hogy alig hiszem el” – könnyebbült meg egy harmadik.

Hasonló jelentek játszódtak le országszerte, Barcelonában például a Ramblason hömpölygött a tömeg. A fieszta minden bizonnyal folytatódik majd hétfőn is. A győztes csapat gépe 19:30-kor száll le, ezt követően buszos diadalmenetre kerül sor a belvárosban.

120 sérült 1 halott Madridban

Meghalt egy spanyol szurkoló a labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki diadalának ünneplése közben Madridban. A rendőrség feltételezése szerint balesetet szenvedett, valószínűleg ittas volt, elesett és beverte a fejét.
A spanyol mezbe öltözött 40 éves drukkerre a köztisztasági vállalat egyik alkalmazottja bukkant rá a belvárosban.
A mentőknek 26 embert kórházba kellett szállítaniuk, egyikük sérülése súlyos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik