Élet-Stílus

Lehmann nem hibáztatja Lahmot

Jens Lehmann, a német labdarúgó-válogatott kapusa nem hibáztatja csapattársát, Philipp Lahmot, aki mögül kibújva Fernando Torres megszerezte a spanyolok győztes gólját az Európa-bajnoki döntőben.

“Nincs mit Philipp Lahm szemére hánynom. Torres jól használta ki a lehetőséget, nagyon gyors volt” – jelentette ki a hálóőr.
Az egész Európa-bajnokságot tekintve Lehmann szerint a német csapat mindig azt nyújtotta, amire képes volt.

“A tőlünk tellett maximumon nyújtottuk, és bebizonyítottuk, hogy Európa egyik legjobb csapata a miénk. Ezzel együtt természetesen csalódott vagyok” – tette hozzá.


Lahm alaposan lemaradt a spanyol csatárról (MTI/EPA)

Lahm alaposan lemaradt a spanyol csatárról (MTI/EPA)

“A bekapott gól hibák sorozatának következménye volt – vélekedett Lahm. – Bután elvesztettük a labdát a középpályán, én pedig nem láttam, hogy Torres mögöttem érkezik. Senki nem tett szemrehányást nekem. Úgy veszítünk, ahogy nyerünk: együtt.”

Az Eb-n egyébként remekül játszó védő úgy látta, a döntőben a német válogatott nem volt elég hatékony támadásvezetésben, és túlságosan könnyen adta oda a labdát az ellenfélnek.

“Mostantól az a célunk, hogy kijussunk a 2010-es világbajnokságra. Nem keveset fejlődtünk a 2006-os vb óta, s reméljük, hogy tovább javulunk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik