Élet-Stílus

Pacquiao újabb súlycsoportban hódított

A Fülöp-szigeteki világsztár, Manny Pacquiao, szombat éjjel, Las Vegasban negyedik súlycsoportjában szerzett bajnoki övet. Ellenfele a WBC könnyűsúlyú címvédője, az egykori atlantai olimpikon David Diaz volt.

Sok helyütt leírták már, miszerint a küzdelem egyértelmű esélyese annak ellenére „Pacman” volt, hogy ő csak ezen a meccsen debütált a könnyűsúlyú kategóriában. Azonban a címvédő igyekezett mindent elkövetni, hogy megtarthassa övét, így óriási harc alakult ki a két bunyós között. A két agresszív bokszoló látványos, non-stop akciózásából a még mindig villámgyors Pacquiao fölénye rajzolódott ki, és ez a fölény mondhatni menetről menetre egyre nyomasztóbb lett.

A kihívónak szinte csak arra kellett ügyelnie, nehogy belelépjen egy olyan ütésbe, ami felboríthatja, de végül ez nem következett be. Viszont az egyre elnyűttebb, amúgy betonfejű David Diaz (34-2-1) a 9. menet hajrájában belelépett Pacquiao szűk balcsapottjába, ami után aléltan terült el. Vic Drakulich mérkőzésvezető azonnal megállította a meccset.

A kilencedik menetben érkezett el a vég Diaz számára (Getty)

A kilencedik menetben érkezett el a vég Diaz számára (Getty)

Manny Pacquiao tehát légsúly, harmatsúly és nagypehelysúly után a negyedik súlyában szerzett vb-övet. A bunyós helye megkérdőjelezhetetlen Floyd Mayweather Jr visszavonulása óta a szervezetektől és súlycsoportoktól független abszolút ranglistán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik