Élet-Stílus

Hűtik a szurkolókat Bécsben

Nem enyhülő meleg, német szurkolói áradat, hűsítő vízpermet - ezt tapasztalta a FigyelőNet a bécsi Városháza előtti szurkolói zónában bő két órával az Eb-döntő előtt.

Nemcsak lelkes német és spanyol szurkolókkal lehet találkozni a bécsi szurkolói zónákban, hanem horvát és magyar mezbe öltözött focidrukkerekkel is. Igazi terrorgyanús személyeknek érezheti magát, aki bejut a Fan zónák egyikébe, hiszen nemcsak a poggyászt kutatják át (a dezodor és a palackos italokat is kidobatják), hanem még át is tapogatják az idelátogatókat.

Nézze meg képgalériánkat (Fotó: Gáti András - FigyelőNet)

Nézze meg képgalériánkat (Fotó: Gáti András – FigyelőNet)

A FigyelőNet helyszíni tudósítói szerint a drukkerek átlagéletkora 25 évre tehető, s inkább a német szurkolói csoportok dominálnak a tömegben. A hangulat már most pezseg, pedig még körülbelül két órát kell várni a meccs kezdetéig. Addig élőzenével szórakoztatják a lelkes tömeget. A szurkolói zónában már most nehéz egy talpalatnyi helyet találni az óriáskivetítők előtt, ahol időközönként felcsendülve skandálják a “Viva Espana” (Éljen Spanyolország), illetve a “Deutchland Supermeister” (Németország a bajnok) szlogent.

Tömeg a szurkolói zónában. (Fotó: Gáti András - FigyelőNet)

Tömeg a szurkolói zónában (Fotó: Gáti András – FigyelőNet)

Egy dolog ami összeköti a két szurkolótábort, az pedig a sör, hiszen dönti magába német és spanyol egyaránt. Árak pedig elég “bajnokiak”: egy fél literes Zipfer és Gösser 4 euróba kerül, míg a Red Bullt és a fél literes üditőket (Fanta, Cola, Sprite) 3.50 euróért árusítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik