Élet-Stílus

Fabregas kezd a döntőben

A góllövőlistát vezető David Villa sérülése miatt nem játszhat az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében, így minden bizonnyal az eddigi meccseken a kispadon kezdő Cesc Fabregas kerülhet be a csapatba.

Lapjelentések szerint a spanyol szövetségi kapitánya vasárnap, a kontinenstorna során első alkalommal beteszi a kezdőbe az Arsenal középpályását. Az eddigi meccseken Fabregas a kispadról érkezve bizonyította a klasszisát, az oroszok elleni elődöntőben két zseniális gólpasszal segítette a csapatát. A 21 éves játékos David Villát váltotta, aki egy szabadrúgás után szenvedett izomsérülést.

A Valencia támadója pénteken bejelentette, hogy a németek ellen nem játszhat. „Sajnos, a padról kell majd végigizgulnom a döntőt” – nyilatkozta Villa. „Meggondolatlanság lenne erőltetni a vasárnapi játékot…. Az Eb-győzelem csapatmunkára épül, és a keretben sok olyan játékos van, aki jóval jobb lehet, mint egy sérült másik.”

Először lesz kedző az Eb-n (MTI/EPA)

Először lesz kedző az Eb-n (MTI/EPA)

Fabregas a négy gólnál tartó társ hiánya ellenére is magabiztosan várja a németek elleni mérkőzést. „Az ellenfelünk nagyon erős, mindenkinek a legjobbját kell nyújtania, ha győzni akarunk. De nem aggódom, a csapat egységes, a pályán és mellette is kiváló a hangulat. Mindenki nagyon várja már a finálét” – így a barcelonai nevelésű Fabregas, aki volt arsenalos társának, Jens Lehmannak igyekszik megkeseríteni az életét a vasárnapi meccsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik