Élet-Stílus

Lemarad Ronaldinho és Messi az olimpiáról?

Az FC Barcelona mindent elkövet annak érdekében, hogy se Ronaldinho, se Lionel Messi ne futballozhasson a pekingi olimpián.

A katalán elitklub gátló szándékáról Txiki Beguiristain sportigazgató beszélt, nem először – és újfent meglehetősen goromba módon – adva tudtul: mindenképpen meg akarja akadályozni, hogy akár a – Barcától különben csaknem bizonyosan távozó – brazil, akár a továbbra is alapembernek tekintett argentin klasszis hazája válogatottjában szerepelhessen az ötkarikás játékok futballtornáján, amit pedig mindkét labdarúgó szeretne.

“Rendkívül fontos időszakot élünk meg, hiszen ezen a nyáron már a selejtezőben mérkőzés vár ránk a Bajnokok Ligájában. Minden lehetségest megteszünk azért, hogy Leo velünk legyen már július közepétől, csakúgy, mint Ronnie, ha nálunk folytatja. Nem akarjuk, hogy részt vegyenek az olimpián” – fogalmazott nagyon egyértelműen Beguiristain.

Nem akarják elengedni (MTI/EPA)

Nem akarják elengedni (MTI/EPA)

A sportigazgató hozzátette, hogy szándékukról informálták az argentin szövetséget, jelezve, hogy – álláspontjuk szerint – a nemzetközi szabályozás őket pártfogolja, amikor visszatartják Messit.

A villámléptű, ördöngösen cselező szélső a maga részéről többször is leszögezte már, hogy feltétlenül ott akar lenni Pekingben az argentin válogatottban, amely az olimpiai bajnoki cím védője, bár azt is közölte, hogy végső soron azt teszi, amit klubja kíván tőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik