Élet-Stílus

Beckenbauer Lehmannt védi

A német válogatottat játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnoki címig vezető Franz Beckenbauer megvédte a sokat támadott Jens Lehmannt. Szerinte nemcsak a kapuson múlt, hogy csapata öt meccsen hat gólt kapott.

A Császár ennél is továbbment. Szerinte Lehmann immár csúcsformában játszik, igaz, a Schalkéban, a Dortmundban és az Arsenalban is megfordult kapus mindig is híres volt arról, hogy a legnagyobb bravúr után képes hajmeresztő bakikra is. A torna előtt Beckenbauer élénken kritizálta Löw döntését, amiért a Londonban tétmeccsen alig játszó kapusra bízta a legnagyobb feladatot.

„Lehmann jelenleg kiválóan teljesít” – nyilatkozott az AFP-nek Beckenbauer. „Ha Németország nem lesz Európa-bajnok, az nem csak rajta múlik.”

Az Arsenal csapatától a torna előtt Stuttgartba szerződő Lehmann a portugálok elleni negyeddöntőben elfogadhatóan védett, ám a törökök elleni mindkét gólban benne volt – bizonytalan volt, s mindkétszer rosszul jött ki.

Beckenbauer szerint Lehmann helytállhat (Getty)

Beckenbauer szerint Lehmann helytállhat (Getty)

„A törököktől bekapott góloknál magára hagyták a hátvédek” – mutatott rá az okokra Beckenbauer, aki elsősorban a német csapat hullámzó teljesítményére vezette vissza a kapus bizonytalanságát. Egy-egy jobb játékot rendre visszaesés követett, Beckenbauer némi malíciával meg is jegyezte, hogy a „ritmusuk alapján a fiúk vasárnap akár kitűnően is futballozhatnak.”

Vasárnap az Európa-bajnokság döntőjében a németek az addig négy győzelem mellett csak egy döntetlent – az olaszok elleni büntető-párbajban eldőlő negyeddöntőben – elérő spanyolokkal találkoznak.

„Ötven-ötven százalékosra taksálom a csapatok esélyeit” – hangzott az egykori klasszis jóslata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik