Élet-Stílus

Talmácsi csak a 13. helyen

A világbajnok Talmácsi Gábor a 13. helyen zárta a nyolcadliteres géposztály csütörtöki kvalifikációját Assenben, a Holland Nagydíjon. Az első időmérőt az olasz Simone Corsi nyerte a brit Bradley Smith és a spanyol Joan Olive előtt.

Talmácsi a Brit Nagydíjon elesett, és már korán fel kellett adnia a versenyt, így a hetedik helyre esett vissza az összetettben. Sok örömben aztán a Holland GP első napján sem volt része.

A 125-ös kategória világbajnokának már a délelőtti gyakorláson sem ment valami fényesen: csak a 10. helyet csípte meg, ráadásul csaknem egy másodperccel volt lassabb, mint a szabadedzést megnyerő csapattársa, a spanyol Sergio Gadea.

Talma az első időmérőn ugyan több mint háromtizedet javított az eredményén, de így sem került előrébb, sőt, csak a 13. helyről várhatja a folytatást. Az edzéselső olasz Simone Corsitól 0,999 másodperccel maradt el.

Talmácsi Gábor pénteken még javíthat (MTI/EPA)

Talmácsi Gábor pénteken még javíthat (MTI/EPA)

A világbajnoki pontversenyben vezető francia Mike Di Meglio a negyedik helyen zárta az első kvalifikációt, Corsi mellett a brit Bradley Smith és a spanyol Joan Olive is jobb volt nála.

Talmácsi Gábor nyilatkozata

„Nem vagyok elégedett a 13. hellyel, de azt gondolom, hogy ezzel nem árultam el nagy titkot – jelentette ki Talmácsi. – Az időmérő első felében rendben mentek a dolgok, azután viszont nem tudtam javítani. Ebben az is szerepet játszott, hogy többször is utolértem lassabb versenyzőket a pálya azon részein, melyek a jó köridők szempontjából a legtöbbet számítanak, de egyébként is akadt gond. Azt azonban nem tudom pontosan, hogy mi volt a hiba. Nagyon sok beállításon változtattunk a szabadedzéshez képest. A féktávokon nem igazán jó a motor, de összességében nem csak ez okolható. Úgy érzem, hogy holnapra változtatnom kell a vezetési stílusomon is, mert ma eléggé agresszívan mentem és ezen a pályán a könnyedebb, lendületes motorozás az eredményes.”

Talmácsi a pénteken 13:15-kor kezdődő második időmérőn javíthat, míg a futamra holland szokás szerint nem vasárnap, hanem szombaton (11 óra) kerül sor az asseni aszfaltcsíkon.

A 250-esek között Tóth Imre a 19. helyen végzett a csütörtöki időmérőn, az első a spanyol Alvaro Bautista lett. A MotoGP első két szabadedzésén az ausztrál Casey Stoner volt a legjobb.

125 kcm, 1. szabadedzés:
1. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 1:45.878
2. Raffaele De Rosa (olasz, KTM) 1:45.905
3. Bradley Smith (brit, Aprilia) 1:46.160

10. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:46.854

125 kcm, 1. időmérő:
1. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 1:45.533
2. Bradley Smith (brit, Aprilia) 1:45.873
3. Joan Olive (spanyol, Derbi) 1:45.896

13. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:46.532

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik