Élet-Stílus

Libertadores-kupa: nagyot játszott a Liga de Quito

A Libertadores-kupa döntőjében a Liga de Quito borítani látszik a papírformát: az ecuadori bajnok 4-2-re legyőzte a toronymagas favorit Fluminense csapatát, így kétgólos előnnyel utazhat a brazíliai visszavágóra.

A hazaiak már a második percben előnybe kerültek. Joffre Guerrón lapos beadása után az argentin Claudio Bieler hagyta faképnél őrzőjét, és közelről a kapuba helyezett.

Az argentin Claudio Bieler szerzett vezetést (AP)

Az argentin Claudio Bieler szerzett vezetést (AP)

A nyolc között az FC Sao Paulót, az elődöntőben pedig a címvédő Boca Juniorst kiejtő Fluminense a 12. percben válaszolt – ekkor Conca 30 méteres szabadrúgása táncolt a jobb felső sarokban.

Még az első félórában a Quito ismét előnybe került. Egy sorfalról lepattanó szabadrúgás után Dario Manso lövését védte Fernando, ám pechjére a labda Guerrón elé pattant, s az előrehúzódó védő nem hibázott.

Öt perccel később megduplázta előnyét a vendéglátó. Szöglet után Jairo Campos fejelt a brazilok kapujába. A kiscsapat nagy futballja még egy gólt tartogatott az első félidőre. A hajrában Patricio Urrutía fejelt Fernandót megelőzve – szintén szöglet után.

Térfélcsere után a hazaiak kissé könnyelműsködve futballoztak, s a feljavuló brazilok az 52. percben Thiago Neves révén szépítettek.

Két góllövő: Urrutíát Campos köszönti (Getty)

Két góllövő: Urrutíát Campos köszönti (Getty)

A hajrában ismét a Quito irányított. Fernando azonban bravúrjaival életben tartotta az így is csökkenő brazil esélyt. Előbb Guerrón ravasz szabadrúgását hárította, majd Urrutía lövésénél mentett a felső léc segítségével.

Libertadores-kupa

Döntő, 1. mérkőzés

Liga de Quito (ecuadori)-Fluminense (brazil) 4-2 (4-1)
Quito, Casa Blanca stadion, 35 000 néző. Vezette: Chandia (chilei)
Gól: Bieler (2.), Guerrón (29.), Campos (34.), Urrutía (45.) illetve Conca (12.), Neves (52.)
Liga de Quito: Cevallos – Calle, Araujo, Campos, Guerrón – Vera, Urrutía, Ambrossi, Bolanos – Manso (W. Araujo, 74.), Bieler (Delgado, 82.).
Fluminense: Fernando – Gabriel, Thiago Silva, Alberto, Junior Cesar – Ygor, Arouca (Maurício, 67.), Cícero, Conca – Thiago Neves (Roger, 90.), Washington (Dodo, 72.).
A visszavágóra július 2-án kerül sor Rio de Janeiróban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik