Élet-Stílus

Foci-Eb: szigorú fellépés a jegyüzérek ellen

Nemcsak a jegyüzérek, de az engedély nélkül ajándéktárgyakat árusítók és az illegális hirdetők is magas büntetésre számíthatnak Bécsben, ahol a város és az UEFA ellenőrei is lecsaphatnak.

Öt ellenőrcsapat járja az Ernst-Happel-Stadion és a Szurkolói Zóna környékét Bécsben, hogy fellépjenek a jegyüzérek ellen. Eddig összesen háromszáz, illegálisan árusított Eb-jegyet foglaltak le, ebből 155-öt vasárnap, a spanyol-olasz mérkőzés előtt. A magukat rendszerint egy-egy felesleges jeggyel rendelkező szurkolónak álcázó jegyüzérek akár 800 eurós bírságra is számíthatnak, ha rajtakapják őket, ráadásul a jegyeket is lefoglalják.

A Bécsi Városháza különböző ügyosztályainak embereiből valamint a végrehajtó hatalom képviselőiből összeállított csapat azonban nemcsak a jegyüzérek, hanem az illegális ajándéktárgy-árusok valamint az engedély nélkül hirdetők ellen is fellép. A rendszerint mozgóárusként tevékenykedő illegális ajándéktárgy-árusok legtöbbször „csak” engedéllyel nem rendelkeznek, bár hamisított szuveníreket kínáló kóklerek is akadtak már fenn az ellenőrök hálóján.

Mivel a Stadionban és a Szurkolói Zónában csak az Eb szponzorai hirdethetnek, az illegális hirdetőket is szemmel tartják az ellenőrök. Ebben az UEFA emberei is a segítségükre vannak, akik a szurkolók közé vegyülve végzik feladatukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik