Élet-Stílus

Mindennél erősebb lenne a gyalogosok elsőbbsége

admin
admin

2008. 06. 24. 11:20

KRESZ-módosítással tenne rendet a zebrák környékén az Új rend program kormánybiztosa. A gyalogosok már a zebrához közeledve elsőbbséget élveznének. A rendeletmódosítás leghamarabb ősszel léphet hatályba.

A jogszabály tételesen írná elő: a zebránál a gyalogost át kell engedni, ha már lelépett a járdáról, illetve az áthaladási szándéka egyértelműen felismerhető. Vagyis amikor az út szélén várakozik, de jól látható, hogy nemcsak nézelődik, hanem szeretne átjutni a túloldalra.

Olyan gyalogosvédő intézkedést hoznának, amely nem lassítja le a városok közlekedését, nem növeli a környezetterhelést, nem mechanikus megközelítésű, de a gyalogos számára feltétlen elsőbbséget, áthaladási lehetőséget biztosít abban az esetben, ha áthaladási szándékát egyértelműen jelezte, még mielőtt lelépett volna a járdáról – nyilatkozta az InfoRádiónak Kondorosi Ferenc kormánybiztos.

Egyetért eközben azzal, hogy nem a szabályokkal van baj, hanem azok betartásával. Ezért a jövőben a magabiztos, jogkövető magatartást kikényszerítő ellenőrzésre és a közlekedők közti együttműködésre kell koncentrálni. A létező szabályokat ugyan néhány helyen tökéletesíteni kell, de azok egyébként elegendőek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.