Élet-Stílus

Az orosz bajnokság megelőzte a Bundesligát

Hatvanöt résztvevővel a német Bundesliga adta a legtöbb labdarúgót az osztrák-svájci rendezésű Európa-bajnokságra. A versenyben maradt négy válogatott 92 profi játékosából a legtöbb viszont már az orosz élvonalban keresi a pénzét.

A kontinenstorna kezdetén – ebben a sorrendben –a német, az angol, a spanyol és az olasz bajnokság állt a lista élén. Oroszország csak az ötödik volt. A negyeddöntők lezárultával alaposan megváltozott a kép.

57 Bundesliga-játékos vágott neki a tornának, mostanra már csak 21-en maradtak. Az élre 23 profival az orosz liga állt, egy kivétellel mindannyian az szbornaját erősítik. Klubszinten a Bayern München a játékosai fizikai állóképességükkel tündökölnek, de a listát a török Galatasaray vezeti.

Csak egy idegenlégiós játszik az orosz nemzeti tizenegyben (MTI/EPA)

Csak egy idegenlégiós játszik az orosz nemzeti tizenegyben (MTI/EPA)

A négy versenyben maradt válogatott (német, török, spanyol orosz) 8 játékosa az isztambuli klub alkalmazásában áll. Mindannyian a török csapatot erősítik, igaz a németek ellen négyen feltehetően nem lépnek pályára. A Bayern München 6 futballistával képviselteti magát az elődöntőben, és ők mindannyian bevetésre készek. A német bajnokot az orosz aranyérmes, és UEFA-kupa-győztes követi 5 játékossal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik