Élet-Stílus

Az elődöntőben csatár lehet a török kapus

Harmadik számú kapusát akár csatárként is bevetheti a németek elleni Európa-bajnoki elődöntőben a török válogatott szövetségi kapitánya.

Egy televíziós interjúban Fatih Terim, az Európa-bajnoki elődöntőbe jutott török válogatott szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott Tolga Zengin lehetséges szerepéről, hogy a végén akár kapusként, akár előretolt csatárként szükség lehet rá.

„Tekintetbe véve a helyzetünket, nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy a játékosokra bízzuk, milyen poszton akarnak futballozni” – tette hozzá, utalva arra, hogy a 23 fős keretből kilenc labdarúgójára nem számíthat eltiltás vagy sérülés miatt.

A török csapat lassan elfogy: Volkan Demirel, Emre Asik, Tuncay Sanli, Arda Turan, Emre Güngör, Servet Cetin, Emre Belözoglu, Tümer Metin, Nihat Kahveci sem játszhat a németek elleni elődöntőben, Bázelben, így Tolga Zengin főszerepet kaphat.

Támadja vagy védi a kaput? (ligtv.com)

Támadja vagy védi a kaput? (ligtv.com)

A 24 éves játékos 2002-ben a Trabzonsporban kezdte profi pályafutását, és azóta is a klub alkalmazottja. A 192 centiméter magas és 81 kilogramm súlyú kapus a 2006/2007 szezon elején nyújtott parádés teljesítményével hívta fel magára Terim figyelmét, és 2006 augusztusában be is mutatkozhatott a válogatottban, amelyben összesen kétszer szerepelt.

Csatárerényeket ugyanakkor eleddig nem csillogtatott – kapus létére persze miért is tette volna? -, 47 bajnoki találkozón ugyanis egyetlen gólt szerzett a klubcsapatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik