Élet-Stílus

Van der Sar fájdalmas búcsúja

Edwin van der Sar az oroszokkal szemben elveszített Európa-bajnoki negyeddöntőben szerepelt utoljára a holland nemzeti együttesben, és klubcsapatában, a Manchester Unitedben is már csak egy évet vállal.

Van der Sar befejezte – többet nem lép pályára válogatottban. A búcsú fájdalmasra sikerült, hiszen a csoportkörben brillírozó, ezáltal a végső győzelemre is esélyesnek vélt narancsmezesek hosszabbítás után 3-1-re kikaptak az oroszoktól, ráadásul a
37 éves hálóőr a szbornaja második góljában „vastagon” benne volt, a harmadik találatnál pedig Andrej Arsavin megpattant lövése után a lábai között talált utat a labda a kapuba.

„Eddig a mérkőzésig számunkra minden szépen és jól alakult, a játékunkkal sokakat lenyűgöztünk, újabb lépést azonban már nem tudtunk megtenni, az elődöntőt nélkülünk rendezik meg – és ezt nehéz megemészteni” – mondta Van der Sar.

„A negyeddöntő nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. Az első félidőben jókora nyomás alatt tartott bennünket az orosz csapat. A hosszabbításban viszont úgy éreztem, amennyiben büntetőkre kelrül sor, továbbjuthatunk” – tette hozzá.

Valami véget ért (Getty)

Valami véget ért (Getty)

Az Ajaxszal és a Manchester Uniteddel Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó 128-szor szerepelt a holland nemzeti csapatban; érdekes, a kezdet és a vég is Guus Hiddinkhez köthető, hiszen Van der Sar 1995-ben éppen az oroszok jelenlegi szövetségi kapitányánál mutatkozott be hazája válogatottjában.

„Nagyon élveztem a válogatottban töltött éveket, de elég volt…” – nyilatkozta a kapus szombat éjszaka, és ehhez azt is hozzátette: klubjában, a Manchester Unitedben is csak egy szezont vállal, jövő nyáron befejezi a pályafutását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik