Élet-Stílus

Vizsgálat a török és horvát szövetség ellen

A két ország válogatottjának pénteki, egymás elleni Eb-negyeddöntőjén történtek miatt fegyelmi vizsgálatot indított az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). Mindkét szövetség visszaesőnek számít, így komoly büntetést kaphat.

William Gaillard, az UEFA szóvivője szombaton azt mondta, hogy a szurkolók miatt számíthatnak felelősségre vonásra a futballszervezetek. Mindkét együttes rajongói görögtüzeket gyújtottak a mérkőzés alatt, a horvátok füstbombákat és petárdákat is bedobtak a játéktérre. A mérkőzést tizenegyesekkel a törökök nyerték.

“A találkozó hivatalos ellenőrének jelentésétől függ, milyen szankciókat szab ki az UEFA” – mondta Gaillard. “Mindkét szövetség visszaesőnek számít, ezt is figyelembe veszik a döntéshozók.”

Görögtüzek Isztambulban (MTI/EPA)

Görögtüzek Isztambulban (MTI/EPA)

A horvátoknak az Ausztria elleni csoportmeccs után kellett 8000 svájci frankot fizetniük, mert a drukkerek görögtüzeket gyújtottak a nézőtéren. A törököket a csehek ellen 3-2-re megnyert és továbbjutást jelentő csoportmeccs kapcsán kötelezték 44 ezer svájci frank befizetésére, ez a határozat azonban nem jogerős, mert az ország futballszövetsége fellebbezést nyújtott be.

Az UEFA azzal indokolta a súlyos pénzbüntetést, hogy a lefújás után török szurkolók egy csoportja beszaladt a pályára, az öltözőben pedig 25 olyan személy tartózkodott, akinek nem volt érvényes belépője a stadionnak erre a területére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik