Élet-Stílus

Félbeszakított futam után nyertek Majtényiék

A Pénteki Regatták vitorlásverseny második fordulóján a szél nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, az egyik futamot a szél miatt le kellett fújni.
Az első futam gyenge északi-északnyugati szélben indult, és a második futamban sem erősödött a szél 1-2 m/s fölé. A harmadik futamban azonban teljesen leállt a szél, majd az újra feltámadó 3-4 m/s-os szél akkorát fordult, hogy a befutó előtt le kellett fújni a futamot.
Az újra megerősödő északi szél reményt adott arra, hogy a pótfutamot sikerrel be lehet fejezni. A 3-4 m/s-os szélben Nagy R. Attila rajtolt a legjobban, de végül a Majtényi Szabolcs kormányozta egység söpörte be a futamgyőzelmet. A 2-3. helyen így végül holtverseny alakult ki a Detre fivérek és Nagy R. között, végül a korábbi jobb helyezésük miatt a Detre fivérek állhattak a dobogó 2. fokára.
A versenysorozatban 2 forduló után Detréék vezetnek, de még hátra van hét forduló. Az augusztus 29-31-én megrendezésre kerülő döntőben 3 új Opel Agiláért zajlik majd a verseny.
A sorozatot idén negyedik alkalommal rendezik meg.

Az első 3 évben Scholtz 22 típusú hajókkal versenyeztek a résztvevők, de ettől az évtől a sokkal népszerűbb J24 típusú hajókkal zajlik a küzdelem. Ez a típus az egyik legnépszerűbb sporthajótípus, a magyar sportdiplomácia egyik sikere, hogy idén szeptemberben Balatonkenesén rendezik meg a típus Európa-bajnokságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik