Élet-Stílus

Bilic nem neheztel a hibázókra

A drámai végkifejletet eredményező horvát-török találkozó után Slaven Bilic játékosait méltatta, még azokat is, akik vétettek a török továbbjutást eredményező büntetőpárbajban.

A rendes játékidőben a horvátok játszottak fölényben, s bár a hosszabbítás első félideje a törökökről szólt, a ráadás utolsó perceiben a horvátok szereztek vezetést, hogy aztán lerángassák őket a mennyekből: Sehim egyenlített, majd a tizenegyeseket jobban lőtték a törökök.

„Mindkét csapatnak csak gratulálni tudok” – kezdte sportszerűen értékelőjét Bilic. „Nagy játék volt annak ellenére, hogy az első félidő lehetett volna nívósabb. Ám a meccs épp olyan volt mint a világ legnépszerűbb játéka maga: drámai. Minden játékosom heroikusan küzdött, s az összes futballistámmal elégedett vagyok. A büntetőkhöz szerencse is kell, aki vállalta a rúgást, tudta mit csinál.”

Lesújtott horvátok: a törökök nyerték a tizenegyespárbajt (Getty)

Lesújtott horvátok: a törökök nyerték a tizenegyespárbajt (Getty)

A szakvezető viszont kitért arra is, pénteken mekkora sokkot kapott a horvát futball. „A pénteki estét nemcsak felejthetetlen, de végigkísérti majd az életünket. Büszkék vagyunk, hogy itt lehettünk, egyben szomorúak, hisz úgy éreztük, messzibb juthatunk. Már azt hittük, nyertünk, vége – s ekkor kaptuk a gólt, ami nyilván később pszichológiai előnyt jelentett a törököknek.”

A tizenegyeseket elrontó Modricnak, Rakiticnek és Petricnek külön üzent az edző: „Egy rossz szavam sem lehet rájuk. Aki előrelépett, hogy vállalja ilyen állapotban a tizenegyest, azért vállalta, mert lelkiekben erősebb volt a többieknél. Voltak akik szóltak, hogy nem képesek rá, de őket sem hibáztatom, hisz nagyon nehéz helyzetben voltunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik