Élet-Stílus

Arsavint az AC Milan is vinné

Még csak egy mérkőzést játszott az Európa-bajnokságon Andrej Arsavin, de már több európai élcsapatnál is felfigyeltek a 27 éves irányítóra. Az AC Milan is beszállt a versengésbe, így nem valószínű, hogy a Zenit tartani tudja a sztárját.

Andrej Arsavin neve a focibarátok között már az Európa-bajnokság előtt sem csengett ismeretlenül. A Zenit Szentpétervár játékosának óriási szerepe volt abban, hogy az orosz együttes többek között a Bayer Leverkusent és a Bayern Münchent is elbúcsúztatva megnyerte az UEFA-kupát.

Az Eb első két csoportmeccsén nem játszhatott a középpályás, mivel az utolsó selejtezőn Andorra ellen tettlegesség miatt összeszedett egy piros lapot. A svédek elleni ki-ki meccsen már pályára küldhette a szbornaja holland trénere, és Arsavin meg is hálálta a bizalmat. Csapata egyik legjobbja volt, és a második góllal ő fektette végleg kétvállra Ibrahimovic-ékat.

A svédek nem tudták megállítani (AFP)

A svédek nem tudták megállítani (AFP)

Nem csoda, hogy az Everton, a Newcastle és a Manchester City szívesen leszerződtetné a Zenit sztárját. A napokban az AC Milan edzője, Carlo Ancelotti jelezte, hogy ők is leigazolnák Arsavint. „Az Eb-n eddig egyetlen játékos okozott igazi meglepetést, és az Arsavin” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak a szakember, aki a helyszínen tekintette meg az orosz-svéd meccset.

A Zenitnél is tudják, hogy egy ilyen szezon után aligha tudják megtartani legjobbjukat. „Reméljük, hogy marad, de ő már jelezte, hogy szívesen külföldre igazolna. Ha beérkezik egy csábító ajánlat, akkor biztosan továbbáll” – mondta a Goal.com-nak Dick Advocaat, a Zenit holland trénere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik