Élet-Stílus

FN-szakértő: német-horvát az elődöntőben

Háromesélyesnek tartja a péntek esti második negyeddöntőt Zombori Sándor, a Sport TV szakkommentátora. Az egykori válogatott futballista kicsit erősebbnek érzi a horvát válogatottat, de a véleménye szerint a törökök bárki ellen felszívhatják magukat.

„Tipikusan olyan meccs lesz a horvát-török, amelynek a végkimenetelét nagyon nehéz lenne megtippelni. A horvát csapatban jobb futballisták játszanak, a törökök ereje elsősorban a csapategységben rejlik” – nyilatkozta lapunknak Zombori Sándor.

„Az eddigi meccseken bebizonyosodott, hogy török védelem sebezhető, ráadásul a negyeddöntőben két kulcsemberre (Volkan kapus eltiltás, Servet Cetin sérülés miatt nem játszhat) sem számíthat Fatih Terim. A horvát támadóalakzat rendkívülien erős, és ha Modric jól irányít, akkor ők a találkozó esélyesei” – jósolt a szakértő.

„A törököket azonban nem lehet leírni. A csehek elkövették ezt a hibát, és már a csoportkört sem élték túl” – mondta Zombori, majd hozzátette: „A félholdas csapat kiszámíthatatlan. Ha van kedvük focizni, akkor bárkit megszorongathatnak, de ha a meccs nem az elképzeléseik szerint alakul, akkor könnyen kedvüket vesztik, és feladják” – így az egykori válogatott futballista.

Zombori szerint péntek este a horvátok ünnepelhetnek (MTI/EPA)

Zombori szerint péntek este a horvátok ünnepelhetnek (MTI/EPA)

A horvátok három győzelemmel végeztek a csoportjuk élén. Slaven Bilic csapata többek között azokat a németeket is elverte, akik az első negyeddöntőben remek játékkal kiejtették a portugálokat. A törökök hat ponttal mentek tovább a négyesükből, Cristiano Ronaldóék mögött végezve. Az utolsó sorsdöntő, csehek elleni mérkőzésen kétgólos hátrányból álltak fel, negyedóra alatt hármat berámolva Kolleréknek.

A FN által megkérdezett szakértőhöz hasonlóan a William Hill fogadóiroda is a horvátokat tartja esélyesebbnek, az ő sikerük esetén fizet kevesebbet.

Európa-bajnokság, negyeddöntő:
Horvátország-Törökország 20.45
Bécs, Ernst Happel Stadion, V.: Roberto Rosetti (olasz)
Örökmérleg: 3 meccs, 1 horvát győzelem, 2 döntetlen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik