Élet-Stílus

Gól nélküli rangadó Dél-Amerikában

Nem hozott gólt a Brazília-Argentína csúcsrangadó a 2010-es labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtező sorozatának hatodik fordulójában. A brazilok hat meccsen mindössze kilenc pontot gyűjtöttek.

Az első félidőben a brazilok tűntek valamivel jobbnak az 52 ezer néző előtt rendezett találkozón, sőt, akár a vezetést is megszerezhették volna, Julio Baptista remek próbálkozását azonban Roberto Abbondanzieri nagy bravúrral hárította.

A fordulás után aztán szinte csak az argentin csapat volt a pályán. A vendégek közelebb álltak a győzelemhez, többet támadtak, de nem volt szerencséjük a befejezéseknél. A Kakát nélkülöző hazaiak elsősorban a középpályán estek szét, így a végén örülhettek az egy pontnak. A hazai közönség kifütyülte a brazil játékosokat.

Csalódott labdazsonglőrök (AP)

Csalódott labdazsonglőrök (AP)

A brazil csapat ezzel nem tudott szépíteni eddigi katasztrofálisan gyenge selejtezős szereplésén, s hat mérkőzés után mindössze 9 ponttal szerénykedik a negyedik, még vb-szereplést érő helyen.

Ezért nem meglepő, hogy a helyi média és a szurkolók már a vészharangokat kongatják és – kis túlzással – Dunga fejét követelik. “A selejtezők nem ma zárultak le. Még 12 forduló van hátra, van időnk javítani” – nyugtatgatott mindenkit a szövetségi kapitány. A hazai közönséget mindez nem érdekelte, és kifütyülte a brazil játékosokat.

Ugyancsak 0-0 született az Ecuador-Kolumbia összecsapáson, míg a listavezető Paraguay meglepetésre kikapott Bolíviában, a hazaiaknak ez volt az első sikerük a selejtezőben.

Dél-amerikai világbajnoki selejtező, 6. forduló:
Brazília-Argentína 0-0
Bolívia-Paraguay 4-2
Ecuador-Kolumbia 0-0
Uruguay-Peru 6-0

Péntek:
Venezuela-Chile 2 ó

Az állás:
1. Paraguay 13 pont/6 mérkőzés
2. Argentína 11/6
3. Kolumbia 10/6
4. Brazília 9/6
5. Uruguay 8/6
6. Venezuela 7/5 (7-7)
7. Chile 7/5 (6-7)
8. Ecuador 5/6
9. Bolívia 4/6
10. Peru 3/6

Dél-Amerikából négy csapat vehet részt automatikusan a világbajnokságon. Az ötödik helyezett a CONCACAF-zóna negyedikjével csap össze a vb-részvételért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik