Élet-Stílus

Élő: Portugália-Németország

Az első negyeddöntőben az első két csoportmeccsén brillírozó Portugália a „kétarcú" németekkel csap össze. A kezdés a Nationelfnek sikerült jobban: négy percen belül Schweinsteiger és Klose is betalált, majd a félidő hajrájában Nuno Gomes szépített. A fordulás után Ballack góljával ismét két góllal vezetnek a németek.

A továbbjutását és a csoportelsőséget első két meccsen kivívó portugálok, legalábbis a csapat húzóemberei egy teljes hétig hangolhattak a csütörtöki negyeddöntőre, mivel a Svájcnak nagylelkűen odaajándékozott derbin Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány már a tartaléksorát szerepeltette.

Ezzel szemben a németeknek még az utolsó találkozón is akadt miért izgulniuk, főleg hajtaniuk, de az is igaz, hogy az osztrákokat még félgőzzel is legyőzték. Azt megelőzően Horvátország ellen sem brillírozott a Nationalelf (ki is kapott), ugyanakkor a lengyelek elleni nyitó meccsen jó teljesítményt nyújtott.

Ronaldót már nem pihentetheti a kapitány (MTI/EPA)

Ronaldót már nem pihentetheti a kapitány (MTI/EPA)

Éppen ezért kétarcúnak tűnik Joachim Löw csapata, és megtippelhetetlen, hogy mire lesz képes a törökök és a csehek ellen tetszetős és kiváltképp eredményes futballal jelentkező, esélyesnek kikiáltott portugálokkal szemben.

Várhidi Péter egykori szövetségi kapitány német továbbjutást vár „A németek akkor futballoznak a leginkább jól, amikor kell, úgyhogy szerintem ők kerülnek be az Európa-bajnokság legjobb négy csapat közé. Nem beszélve arról, hogy az eddig haloványabb, még gólképtelen Miroslav Klosénak is kijön egyszer a lépés – miért ne éppen ma este?” – tette hozzá a szakember, akihez egyébként a portugálok futballja áll közelebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik