Élet-Stílus

Össztűz zúdult Hamiltonra

A tavalyi kedvenc kiesett a pikszisből - Bernie Ecclestone szerint Lewis Hamiltonnal Robert Kubica és Fernando Alonso is feltörölné a padlót, ha a McLarenben ülnének. A kétszeres spanyol világbajnok úgy véli, hogy tavalyi csapattársa csak szerencséjének köszönhette a sikereit.

Míg tavaly Bernie Ecclestone épp Lewis Hamiltont magasztalta az égbe, és azt mondta, hogy az akkori három esélyes, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, és az újonc közül az utóbbi érdemelné a bajnokságot, mostanra fordult a helyzet.

Alonsót sajnálja az F1-vezér

Ecclestone szerint a mezőny legjobb versenyzője jelenleg Alonso, de a BMW-s Robert Kubica is jobb Hamiltonnál. “Ha Alonso még mindig a McLarennél lenne, akkor Hamilton előtt járna, szerintem ez nem kérdés” – mondta Alonsóról. “Ha a McLarennél vagy a Ferrarinál versenyezne, lefogadom, hogy elsöpörné Hamiltont” – értékelte a Kanadában első futamgyőzelmét szerző Kubicát.

Tavaly az F1 megmentőjeként emlegették (vezess.hu)

Tavaly az F1 megmentőjeként emlegették (vezess.hu)

A Timesnak arról is beszélt az F1-vezér, hogy együtt érez Alonsóval a tavaly a McLarennél történtek miatt. “Sosem kérdeztem meg – egy napon majd megteszem -, hogy mondták-e neki a McLarennél, hogy ő az első számú pilóta. Mert ha ő nem kérdezte, és a csapat sem mondott semmit, akkor teljes joggal hihette, hogy ő az. Olyan csapattárssal, aki először ült Forma-1-es autóban (Hamilton), elvárhatta a vezető pozíciót, hát nem?” – elemezte a kétszeres világbajnok tavalyi helyzetét Bernie.

“Itt volt a probléma – egyszer csak rájött, hogy nem első számú versenyző, annak ellenére, hogy annak kellett volna lennie” – tárta fel a kapcsolat megromlásának okát Ecclestone.

Alonso is rúgott egyet Hamiltonba

A brit versenyző kap hideget-meleget a Montrealban elkövetett hiba óta, amikor a bokszutcában felöklelte Kimi Räikkönen álló autóját. A világbajnok az eset után egyszerűen lehülyézte, Alonso pedig természetesnek nevezte, hogy hibázik Hamilton, aki tavaly csak szerencsével volt olyan sikeres.

Alonso szerint Hamiltonnak az idei a természetes formája: “A hibák egyáltalán nem lepnek meg. Inkább a kilenc dobogó sorozatban volt furcsa. Ahhoz szerencse is kellett, nem csak a pilótán múlott. Az idei év már sokkal természetesebb” – mondta a kétszeres világbajnok.

Persze furcsa, hogy miért épp most köt bele Alonso Hamiltonba, de ha arra gondolunk, hogy a mclarenes a büntetése miatt valahonnan a mezőny közepéből – azaz valószínűleg a spanyol mögül – rajtol majd, akkor értelmezhető úgy is, hogy a renault-s pszichológiai játékba kezdett volt csapattársával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik