Élet-Stílus

BMW: nem módosultak a célok

De azért gondolnak rá. A csapat vezetői mind azon a véleményen vannak, hogy egyelőre nem a bajnoki cím megszerzése a cél, hanem az, hogy versenyről versenyre jól teljesítsenek.

A Kanadai nagydíjon elért kettős győzelemmel a BMW Sauber megszerezte történetének első diadalát, Robert Kubica az élre állt a pontversenyben, a konstruktőri viadalban pedig alig hárompontos hátrányban áll a csapat a Ferrari mögött. A siker ellenére a csapatnál nem gondolják úgy, hogy a bajnoki cím megszerzése reális elvárás, mindenki visszafogottan nyilatkozik.

“A 2008-as idényre a célunk az volt, hogy a kétirányú küzdelmet háromesélyessé tegyük, és hogy megszerezzük az első futamgyőzelmünket. A montreali eredménnyel mindkét célt elértük, mindössze hét futam alatt. Természetesen ezután sem dőlünk hátra. Azonban a céljainkon nem módosítunk. Mindig csak a következő futamra koncentrálunk. Próbáljuk kidomborítani az erényeinket, és kihasználni az ellenfelek hibáit. Ezzel a hozzáállással valószínűleg túl is tudjuk majd szárnyalni az eredeti elvárásokat” – mondta a csapatfőnök, Mario Theissen.

Lépésről lépésre haladnak (vezess.hu)

Lépésről lépésre haladnak (vezess.hu)

A csapat egykori alapítója, Peter Sauber szerint sem a bajnoki címre kell koncentrálni, egyelőre nem reális cél. “Az a helyzet, hogy a Ferrari és a McLaren egy kicsit gyorsabb nálunk. És nem fognak majd ugyanúgy hibázni, mint eddig, Természetesen a győzelem nagyot lendített a lelkesedésünkön, de jobb, ha mindig csak a következő futamra koncentrálunk. Év végén majd meglátjuk, hogy mire jutottunk” – írta rovatában a svájci szakember.

A BMW Sauber technikai igazgatója, Willy Rampf elismeri, hogy nem lehet kikerülni a témát, de ő is visszafogottan gondol a bajnoki esélyekre. “Természetesen gondol az ember rá. Amikor az idény hetedik futamán ilyen eredményt érünk el, akkor ez is megfordul a fejünkben. De realistának kell maradnunk” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik