Élet-Stílus

Szupertehetséget igazolt az Arsenal

Az Arsenal megszerezte a Cardiff City csiszolatlan gyémántját, a walesi Aaron Ramseyt, akire a Manchester United és az Everton is szemet vetett.

A rendkívül tehetségesnek tartott, 17 éves Ramsey ötmillió fontért kerül az Arsenalhoz, amellyel hosszú távú megállapodást kötött, miután négyszemközt beszélt az Európa-bajnokság helyszínén, Svájcban tartozódó Arsene Wenger menedzserrel.

„Az edző személye fontos szerepet játszott abban, hogy az Arsenal mellett döntöttem. Wenger megosztotta a velem és
a csapattal kapcsolatos terveit, és tetszett, amit hallottam. Különben is az Arsenal híres arról, hogy lehetőséget ad a fiatal labdarúgóknak. Ami pedig engem illet: mindent megteszek majd azért, hogy részese lehessek a következő időszak nagy sikereinek” – magyarázta Ramsey, aki két rekordot is tart:
ő az FA-kupa-döntőt játszott Cardiff és a U21-es walesi
válogatott valaha volt legfiatalabb pályájára lépett játékosa.

Aaron Ramsey Londonba költözik

Aaron Ramsey Londonba költözik

Klubcsapatában – 2007 áprilisában – 16 évesen és 124 naposan mutatkozott be. Összesen 22 találkozón játszott és két
gólt szerzett a másodosztályú együttesben, s csereként a Portsmouth ellen elveszített kupadöntőben is szerepet kapott.

„Elégedetté tesz, hogy sikerült megszereznünk őt, hiszen már Cardiffban és a walesi utánpótláscsapatokban is megmutatta kivételes tehetségét” – nyilatkozta a londoniak szakvezetője.

Nem mellékesen: az Everton, valamint a bajnok és BL-győztes Manchester United is harcolt a tehetséges középpályásért, angol lapértesülések szerint főleg utóbbinak voltak jó esélyei az üzletre. Ugyanakkor Wenger és az Arsenal beelőzött…

Elkészült a beosztás

Hétfőn elkészítették az angol Premier League 2008/2009-es szezonjának sorsolását. Az augusztus 16-án esedékes első forduló műsora: Arsenal-West Bromwich Albion, Aston Villa-Manhester City, Bolton-Stoke, Chelsea- Portsmouth, Everton-Blackburn Rovers, Hull-Fulham, Middlesbrough- Tottenham, Manchester United-Newcastle, Sunderland- Liverpool, West Ham United-Wigan Athletic. A teljes program itt érhető el. Az időpontokban változás lehetséges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik