Élet-Stílus

Vb-selejtezők: szenvednek a brazilok

A brazil válogatott kétgólos vereséget szenvedett Paraguayban a 2010-es vb dél-amerikai selejtezőjének ötödik fordulójában. A rivális argentinok az utolsó pillanatban mentettek pontot Ecuador ellen.

Asunciónban a hazaiak már az első percektől fölénybe kerültek, s elsősorban az döntött, hogy amíg a paraguayi védők tökéletesen semlegesítették a brazilok támadóit – Luis Fabiano és Robinho is eltűnt a védők gyűrűjében – a másik oldalon Santa Cruzék igencsak éltek a lassú brazil középső védők között.

Szöglet után Santa Cruz szerzett vezetést a 25. percben, s a hazaiak annak ellenére nem inogtak meg, hogy a 48. percben Dario Verónt kiállították második sárgája miatt.

Sőt, nem sokkal később Santa Cruz tűnt fel a brazil kapu előtt, lövését Julio Cesar épp Cabanas elé tenyerelte, s a támadó nem hibázott. A vendégek a hajrára sem tudtak felpörögni, és vereségük miatt visszaestek a negyedik helyre.

Santa Cruz: egy gól, egy gólpassz (Getty)

Santa Cruz: egy gól, egy gólpassz (Getty)

Dunga, a vesztes csapat szövetségi kapitánya a találkozó után úgy fogalmazott, vannak napok, melyeken nem működnek a dolgok.
“Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a szabadságról visszatérő játékosokkal, ez azonban nem von le semmit a paraguayi csapat teljesítményének értékéből. Reméljük, hazai pályán majd a magunk javára fordítjuk a helyzetet.”

Az argentinok sem tudták legyőzni Ecuador együttesét. A Buenos Aires-i mérkőzésen az esélyesebb hazai csapat csak a 93. percben egyenlített a 89. percben csereként beállt Rodrigo Palacio révén.

A vendégek fegyelmezetten futballoztak, nem hagytak teret Riquelmének és Verónnak, akik így kénytelenek voltak hosszú labdákkal helyzetbe hozni Messit és Agüerót – többnyire sikertelenül. A vendégek gólját Urrutia szerezte a 69. percben. Az argentinok a döntetlennel is maradtak a második helyen. A Bolívia-Chile mérkőzésen vendégsiker született, mindkét gólt Medel szerezte.

Vb-selejtezők, Dél-Amerika, 5. forduló

Paraguay-Brazília 2-0 (1-0)
Aunción, Defensores del Chaco. Vezette: Larrionda (uruguayi)
Gól: Santa Cruz (25.), Cabanas (49.)
Kiállítva: D. Verón (48.)
Paraguay: Villar – D. Verón, Caniza, J. Cacéres, Da Silva – Santana, Barreto, Vera – Santa Cruz (Cardozo, 81.), Cabanas (Torres, 75.), Valdéz (V. Cacéres, 52.).
Brazília: Julio Cesar – Maicón, Lúcio, Juan, Josue (Anderson, 46.)- Gilberto, Mineiro (Adriano, 60.), Gilberto Silva – Diego (Julio Baptista, 70.)- Luis Fabiano, Robinho.

Argentína-Ecuador 1-1 (0-0)
Buenos Aires, Monumental. Vezette: Ortube (bolíviai)
Gól: Palacio (93.) illetve Urrutia (68.)
Argentína: Abbondanzieri – Zanetti, Burdisso, Demichelis, Heinze – M. Rodriguez (Gago, 46.), Riquelme, Verón (Palacio, 89.), Mascherano (Cruz, 63.) – Messi, Agüero.
Ecuador: Cevallos – Espinoza, De Jesus, Mina, Hurtado – Valencia, Castillo, Guerron (De la Cruz, 92.), Ayovi (Bolanos, 85.) – Urrutia, Tenorio (Benitez, 88.).

További eredmények:
Peru-Kolumbia 1-1
Uruguay-Venezuela 1-1
Bolívia-Chile 0-2

Az állás:
1. Paraguay 13 pont, 2. Argentína 10, 3. Kolumbia 9, 4. Brazília 8, 5. Venezuela 7 (7-7), 6. Chile 7 (6-7), 7. Uruguay 5, 8. Ecuador 4, 9. Peru 3, 10. Bolívia 1
Dél-Amerikából négy csapat vehet részt automatikusan a világbajnokságon. Az ötödik helyezett a CONCACAF-zóna negyedikjével csap össze a vb-részvételért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik