Élet-Stílus

Ribéry: meg kell állítanunk Tonit

A csoportkör legizgalmasabb párosításának ígérkezik a 2006-os vébéfinálé résztvevőinek, az olasz és a francia válogatottnak a keddi összecsapása. Franck Ribéry szerint a galloknak akkor van esélyük, ha semlegesítik Luca Tonit.

A két játékos jó barátságot kötött a szezon során a Bayern Münchenben, de a hétfői sorsdöntő meccsen ellenfélként állnak majd egymással szemben. A világbajnoki ezüstérmes franciák csak akkor juthatnak tovább, ha nyernek az olaszok ellen, és a románok nem győzik le a már biztos negyeddöntős hollandokat

„Ne tévesszen meg senkit, hogy Luca (Toni) az Európa-bajnokságon még nem lőtt gólt. Nagyon jó játékos, és csak bízhatok abban, hogy nem éppen ellenünk fogja megtörni a gólcsendet. Le kell védekeznünk, nem hagyhatjuk, hogy helyzetbe kerüljön a kapu előtt, mert ott szinte megállíthatatlan” – nyilatkozta barátjáról a franciák egyik legjobbja, a rengeteget robotoló Franck Ribéry. Bayernes csapattársa valóban nagy formában van, a müncheniek színeiben a szezonban 39-szer volt eredményes.

Meg nem adott gólt már szerzett (MTI/EPA)

Meg nem adott gólt már szerzett (MTI/EPA)

Toni a románok elleni döntetlent követően már előre tekintett. „Győznünk kell! Gigi (Buffon) esélyt adott nekünk, és élnünk kell a lehetőséggel” – utalt Mutu kivédett tizenegyesére a 31 éves támadó.

A sikerhez Gianluca Zambrotta szerint elsősorban arra lenne szükség, hogy Toni és csatártársai berúgják a helyzeteket: „Több ziccerünk van, amint amikor két éve vb-t nyertünk. Támadóbb felfogásban játszik a csapat, mégis képtelenek vagyunk gólt szerezni.”

kassai is ott lesz

Kassai Viktor kedden a Franciaország-Olaszország csoportmérkőzésen is közreműködik negyedik játékvezetőként. A magyar bíró a szlovák Lubos Michel, valamint Roman Slysko és Martin Balko munkáját segíti a C csoport zürichi rangadóján. Kassai Viktor eddig múlt szombaton a Portugália-Törökország (2-0), majd csütörtökön az Ausztria-Lengyelország (1-1) találkozókon tevékenykedett mint negyedik játékvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik