Élet-Stílus

Lukács: klasszikus Tankcsapda-lemez készül

Pénteken a PeCsa szabadtéri színpadán lép fel a Tankcsapda. A banda féléves hallgatás után tér vissza, de eseménydús hónapok állnak mögötte: gyűltek a dalok az új lemezhez, megszületett a gitáros, Cseresznye kislánya, Lukács László pedig betöltötte negyvenedik életévét. Az Exit villáminterjúja a frontemberrel.

A születésnapodon egy nagyszabású meglepetésbulit rendeztek a barátaid. Mesélj erről egy kicsit!

Tamás és Cseresznye szervezte a bulit, és rajtam kívül a fél ország tudott róla (nevet). Nagyon fasza volt: rengetegen jöttek mindenfelől, volt zenekar, hajnalig roptuk, és kaptam nagyon klassz ajándékokat is, köztük egy gyönyörű, kézi készítésű basszusgitárt.

Lukács a tavalyi Szigeten (fotó: Gáti András)

Lukács a tavalyi Szigeten (fotó: Gáti András)



Ez a hangszer nagyon hasonlít arra, amit Lemmy használ az elmúlt években a Motörheadben…


Igen, ez annak a hangszernek a replikája, amit – ha jól tudom – Lemmy ötvenedik szülinapjára csinált egy hangszerkészítő. Voltak róla fotók meg egyéb képanyagok, többek közt nekünk is, mert amikor játszottunk a Motörheaddel egyszer-kétszer az elmúlt években, nekem is volt alkalmam látni és kipróbálni – így aztán Cseresznye és Tamás megleptek a másolatával. Egy egyedi hangszert persze nem lehet megcsinálni újra, vannak eltérések, de nagy a hasonlóság, és ez szándékos.

Jogos, ha a hangszer láttán azt sejti az ember, hogy egy régi vágású, pörgős rock and roll anyagon dolgoztok mostanában?

A kettő közt nincs összefüggés, de tény, hogy az eddig összeállt dalok egy klasszikus Tankcsapda-lemezre utalnak. Bár az is igaz, hogy akarva-akaratlanul is azon vagyunk, hogy miközben hűek maradunk a gyökereinkhez, lépjünk tovább zeneileg és a szöveg szintjén is.

Mikorra várható a lemez?

Megjelenési időpont még nincs, csak az biztos, hogy jövőre jön ki, amikor húszéves lesz a zenekar. Emellett készülünk a régi albumok remaszterizálására és újrakiadására meg a ma már hozzáférhetetlen VHS-anyagok digitalizálására is, szóval sok tervünk van a jubileumra, de a legfontosabb az új lemez lesz.

Mikor kap az albumból először ízelítőt a közönség?

Szinte biztos, hogy a mostani pecsás koncerten elhangzik majd egy új dal is a régiek mellett.

Ennek a koncertnek a plakátját és a honlapotokat is egy kártyafigurás dizájn díszíti. Elért titeket is a pókerláz, vagy ez is a Motörhead-örökség része?

(nevet) Egyik sem. Nálunk leginkább Cseresznye foglalkozik a vizuális dolgokkal, és ezt a szerencsejátékos dizájnt is ő találta ki annak kapcsán, hogy a koncert péntek 13-án lesz, aminek van egy ilyen babonás felütése. De ennél mélyebb jelentése nincs a dolognak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik