Élet-Stílus

4 millióért úszhatnak Gyurtáék a csodadresszben

Engedményt tett a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ): a júliusi országos bajnokságon ki-ki abban úszik, amiben akar, felelősségre vonás és büntetés nélkül. Az hivatalos ruhaszállító követeléseit az úszóknak kell állniuk.

Ezt Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke jelentette ki az MTI-nek a szövetség elnökségének szerdai ülését követően, ahol döntöttek a versenyzői dresszek használata ügyében. A testület ugyanakkor a pekingi olimpiát illetően a következőket szögezte le: ha az illető olyan helyezést ér el az augusztusi ötkarikás játékokon, amely állami vagy szövetségi pénzjutalommal jár, a sportoló az összeget hiánytalanul megkapja, ellenben a szövetségnek az Arena sportszergyártóval fennálló szerződése megsértéséből fakadó bármilyen anyagi következmény a más sportfelszerelésben versenyző úszót terheli.

Fizetniük kell

“A MÚSZ az olimpiára nem ad szabadkezet, nem ad gatyát sem, az Arena-szerződésből fakadó kötelezettségeket az olimpiára nem oldja fel, de azzal segít, hogy tudomásul veszi, ha valaki nem Arena-felszerelésben úszik. Nem akarjuk ugyanis elvenni a lehetőséget senkitől, hogy a csúcsteljesítménytől holmi tilalom miatt maradjon el. Viszont az olimpia után az Arena a nem az ő dresszét hordó versenyzőnknek kiküldi a számlát, amely 4 millióról fog szólni és az úszót terheli, aki nem a szövetségnek, hanem az Arenának fizet. Akkor is kell fizetni, ha az illető csak a 19. lesz Pekingben” – fogalmazott Gyárfás Tamás.

Az LZR Racer

Az LZR Racer

A szabad modellválasztás eddig szóba sem jöhetett, mivel a MÚSZ az Arenával áll szerződésben, s ez kizárta más piaci versenytárs termékének a viseletét. A Speedo ez év februárjában dobta piacra az LZR Racer nevű új szuperdresszt, amelynek használói azóta is valósággal ontják a rekordokat, eddig negyvennél is több világcsúcs született az ezt viselő versenyzők révén. A magyar úszók és edzők közül is mind többen szorgalmazták, hogy a MÚSZ is lépjen, s tegye lehetővé számukra az új szereléshez való hozzájutást. A szövetség mostani döntésével elvben elhárult az akadály a “modellváltás” elől. Amúgy azonban nem kell feltétlenül a Speedo-szerelésre váltania senkinek, tudniillik immár az Arena is megjelent a piacon a saját szuperdresszével.

“Az Arena csodamezét akár már ezen a hétvégén kipróbálhatják, ha akarják, a legjobbjaink, köztük Gyurta Dani is, mivel a cég a franciaországi nemzetközi versenyre is elviszi vadonatúj kollekcióját, ahol a mieink közül is többen rajthoz állnak” – mondta el Ruza József MÚSZ-főtitkár a távirati irodának. Megemlítette továbbá, hogy az Arena vezető képviselői június végén Budapestre jönnek tárgyalni, amikor áttekintik majd a hogyan továbbot, a jövőbeli együttműködést is a MÚSZ-szal.

Világcsúcseső

A Speedo ez év februárjában dobta piacra az LZR Racer nevű új szuperdresszt, amelynek használói azóta is valósággal ontják a rekordokat, eddig negyvennél is több világcsúcs született az ezt viselő versenyzők révén.

A magyar úszók és edzők közül is mind többen szorgalmazták, hogy a MÚSZ is lépjen, s tegye lehetővé számukra az új szereléshez való hozzájutást. A szövetség mostani döntésével elvben elhárult az akadály a „modellváltás” elől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik