Élet-Stílus

Összezördült Sneijder és Van Persie

Egyre több a megválaszolatlan kérdés a holland válogatottal, egészen pontosan a narancsmezesek középpályájával kapcsolatban. A sérülések miatt felforgatott csapatrész kezd az olaszok ellen.

A hollandok korábban is híresek voltak arról, hogy a nagy tornákon jókora nézeteltérések bomlasztották a csapategységet.

1994-ben Gullit összetűzött a szövetségi kapitány Dick Advocaattal és visszamondta a szereplést. Két évvel később Davids és az általa képviselt színes bőrű – javarészt suriname-i származású – labdarúgók mordultak fel a szerintük a fehéreket favorizáló Guus Hiddink ellen, míg négy éve Makaay és Van Hooydonk csapott jókora hisztit a több játéklehetőség érdekében.

Ezúttal Sneijder és az első mérkőzésről fizikai állapota miatt távolmaradó Van Persie különbözött össze: a vasárnap délutáni edzésen a londoni keményen odalépett a Real középpályásának, s a két játékost úgy kellett szétválasztani. Sneijdert vasárnap este kórházba szállították – s bár állítása szerint továbbra is sajog a bokája, kész pályára lépni az olaszok ellen.

Sneijder szerencséjére rövid lett a kórházi látogatás (AP)

Sneijder szerencséjére rövid lett a kórházi látogatás (AP)

Marco van Basten szövetségi kapitány ugyan tagadta az állítólag egymásért különösebben nem rajongó két játékos összeröffenését, a sajtónak nyilatkozó Sneijder meghazudtolta főnökét:
„Nagyon fájt a bokám, s ezért a kórházba kerültem kivizsgálásra. Szerencsére nem olyan súlyos, mint ahogy elsőre tűnt, mindenesetre nagyon csúnya belemenés volt.”

Amennyiben Sneijder kezd az olaszok ellen, a középpálya kreatív szekciójában a nagy tornákon eddig csütörtököt mondó Van der Vaart és a liverpooliként is jobbszélsőt játszó Kuyt lehet a partnere, míg mögöttük De Zeeuw és Engelaar feladata lesz az olasz támadások semlegesítése. Van Nistelrooy lehet az egy szem előretolt csatár, bár még Huntelaar is reménykedhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik