Élet-Stílus

Őrzi veretlenségét és öveit Kelly Pavlik

Az amerikai Kelly Pavlik megvédte a WBC és a WBO szervezeteknél középsúlyban őrzött profi bokszvilágbajnoki titulusait a brit Gary Lockett ellenében a magyar idő szerint vasárnap hajnali ringcsatában.

Az Atlantic Cityben rendezett címmérkőzés a 3. menetben ért véget, amikor is a kihívó edzője az egyenlőtlenné vált küzdelmet látva – és az újabb rászámolás nyomán – bedobta a törülközőt, feladva ezzel a csatát.

Lockett 30 – ebből 21 kiütéssel megvívott – győzelme mellett pályafutása második vereségét szenvedte el. Pavlik ugyanakkor őrzi tökéletes mérlegét: eddigi mind a 34 összecsapását megnyerte, 30-at KO-val.

Pavlik leiskolázta ellenfelét (AP)

Pavlik leiskolázta ellenfelét (AP)

Az Uncasville-ben szintén szombat éjjel lezajlott nagyváltósúlyú címmérkőzésen Sergio Mora többségi pontozással elvette a WBC szervezet vb-övét a szintén amerikai Vernon Forresttől.

—-De La Hoya nem vághat vissza—-

Nem lesz visszavágó szeptemberben Oscar De la Hoya ellen, ugyanis befejezte pályafutását Floyd Mayweather, az amerikaiak ökölvívósztárja.

A 31 éves klasszis tavaly májusban szerezte meg a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú övét De La Hoya pontozásos legyőzésével, ezután decemberben technikai KO-val verte a brit Ricky Hattont, és azonnal vissza is vonult. Később azonban a 20 millió dolláros fellépti díj hatására meggondolta magát, és közölte: még egyszer kiáll De La Hoya ellen szeptember 20-án.

“Nehéz szívvel tudatom mindenkivel, hogy végérvényesen abbahagyom a bokszot. Gyerekkorom óta nem csinálok mást, de az elmúlt időben már nem találtam élvezetet benne” – jelentette be az Atlantában olimpiai bronzérmes Mayweather, aki öt különböző súlycsoportban is vb-címig tudott jutni, s mind a 39 profi mérkőzését győztesen zárta, 25 KO-val.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik