Élet-Stílus

Nagybevásárlás Barcelonában

Négy futballistát igazolt az elmúlt hetekben a katalán sztárcsapat, de a jelek ezzel még nincs vége a nyári költekezésnek. A Barcelona a hírek szerint az arsenalos Alekszander Hlebet, és az Eb-ről lemaradó francia Juve-csatárt, David Trezeguet-t is vinné.

A Barcelona az elmúlt hetekben 65 millió eurót költött a játékospiacon. A legutóbbi szerzeményük a Sevillától érkező Daniel Alves. A világ legjobb jobb szélsőjének tartott brazilért 29,5 milliót kellett fizetnie a klubnak. A védő ezzel minden idők harmadik legdrágább Barca-igazolása Marc Overmars (40 millió) és Javier Saviola (36) után.

A 25 esztendős brazil labdarúgó Gerard Piqué (Manchester United), Seydou Keita és Martín Cáceres (Villarreal) után a Barca negyedik új szerzeménye. A csapat megerősítésének azonban nincs vége, a spanyol sajtó két-három csapatnyi játékost is összehozott a klubbal.

Hlebet nemcsak a Barca igazolná le (MTI/EPA)

Hlebet nemcsak a Barca igazolná le (MTI/EPA)

Egybehangzó vélemények szerint a bevásárlólista élén az Arsenalban parádés szezont produkáló Alekszander Hleb áll, de a Juventus csalódott francia támadóját, David Trezeguet is szeretné az új tréner megszerezni. Samuel Eto’o feltételezhető távozása miatt Josep Guardiola mindenképpen akar egy új befejezőcsatárt, és a franciáért nem is kellene olyan sokat – körülbelül 20 milliót – fizetniük.

Érthető, hogy a klub vezetősége dobálózik a pénzzel, hiszen még egy ilyen sikertelen szezon után elsöpörné őket a népharag. A bajnoki bronzérem egyértelműen csalódás a nagymúltú klubnál, és a szurkolók egy része már most nyáron elzavarná Joan Laportát. A klub elnöke ellen bizalmatlansági indítványt adtak be, az ügyet júliusban tárgyalja az elnökség. A szükséges 5882 aláírást könnyedén megszerezték Laporta kritikusai, akiket az elnök sztárok leigazolásával próbál kiengesztelni.

halogatja a döntést ronaldo

Ha befejeződik az Európa-bajnokság, csak akkor ismerteti döntését a hogyan továbbról Cristiano Ronaldo, a Manchester United kiválósága. Az angol bajnok mindenképpen meg akarja tartani a 23 éves játékost, akinek madridi csábítgatása miatt már feljelentést is fontolgat az UEFA-nál, az európai szövetségnél. Hétközi brit sajtóértesülések szerint a spanyol királyi klub minden idők eddigi legnagyobb futballistafizetését, heti 300 (!) ezer fontot – csaknem 92 millió forint – kínál Ronaldónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik