Élet-Stílus

Van Persie nem játszik a világbajnok ellen

A holland válogatott középpályása már teljesen egészséges, de biztosan nem fog pályára lépni az Oranje első csoportmeccsén a szombaton kezdődő Európa-bajnokságon. Az olaszok ellen nem akar kockáztatni a szövetségi kapitány, és ezért kihagyja az Arsenal fiatal sztárját.

Robin van Persie április óta nem lépett pályára tétmeccsen, miután combsérülést szenvedett. A 23 éves középpályás már napok óta a társakkal készül, teljes értékű edzésmunkát végez, de a Marco van Basten szerint az olaszok elleni, hétfői mérkőzésen még korai lenne pályára küldeni.

„Napról-napra jobban érzi magát, de azt hiszem fölösleges kockáztatni a torna elején” – nyilatkozta a kapitány, aki az Európa-bajnokság után az Ajax Amsterdam kispadján folytatja.

Van Persie (b2) a franciák ellen már pályára léphet (MTI/EPA)

Van Persie (b2) a franciák ellen már pályára léphet (MTI/EPA)

„Számos olyan játékosból válogathatok, akik sikeresen helyettesíthetik a posztján. Arjen Robben, Wesley Sneijder és Rafael van der Vaart bevetésre kész” – tette hozzá Marco van Basten, aki miután 1988-ban játékosként már felért Európa trónjára, edzőként szeretne ismételni.

Csapatának rendkívülien nehéz dolga lesz, hiszen messze a legerősebb csoportba sorsolták a hollandokat. A világbajnok olaszok elleni nyitómeccset követően a franciákkal játszanak, majd zárásként a románok ellen próbálják meg begyűjteni a negyeddöntője jutáshoz elegendő pontokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik