Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: elképesztő Eb-relikviák

Nem pihentek azok a cégek, amelyek az osztrák-svájci közös szervezésű futball-Európa-bajnokságra fogékonyakat célozzák meg termékeikkel. A Csúcsfogyasztó most a választékból a leginkább szembetűnő termékeket válogatta ki.

A merchandising nem áll meg a mezek, baseball sapkák, címerek és zászlók terén: a futball-Eb okozta eufóriát sokan megpróbálják meglovagolni, ezek közül is akadnak elképesztő ötletek – kutyamezek, temetkezési urna, kávéscsészeszett, vagy akár a hivatalos óraszponzor 45 percre belőtt időmérője. Nézze meg a kínálatot!

—-Mezek, kutyáknak—-

Egy hamburgi állatkereskedés kutyák részére készített nemzetiszínű mezeket a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő futballisták nevével ellátva. A játékosokat azonban kicsit átkeresztelték, a vezetéknévbe ugyanis belekerült a kutya német (Hund) vagy angol (dog) megfelelője. Így a vásárlók a négylábúakat például Michael Ballhund, Lukas Dogolski, Bastian Hundsteiger vagy Cristiano Ronaldog esetleg Henrik Larsdog feliratú mezben vihetik sétálni.

Csúcsfogyasztó: elképesztő Eb-relikviák 1

—-Futball-labda alakú urna—-

Futball-labda alakú urnát kínál a júniusi Európa-bajnokság idejére egy bécsi temetkezési vállalat azok hamvainak, akik a nagy sportesemény alatt hunynak el. A fekete-fehér urna 362 euróba, azaz valamivel több mint kilencvenezer forintba kerül, s küllemére nézve kísértetiesen emlékeztet egy focilabdára.

Csúcsfogyasztó: elképesztő Eb-relikviák 1

—-45 perces óra—-

A Hublot svájci óragyár a 2008-as Eb egyik hivatalos szponzora. A cég két karóra típussal rukkolt elő a bajnokságra. Az egyik a nézőknek, szurkolóknak szánt darab, amelyből több variáció is készült, közös bennük a 45 perces kis mérő – ezek azonban hétköznapi használatra is tökéletesek, nagymutatóik a rendes időt mérik. A másik a kimondottan játékvezetőknek készült típus, amelyből 44 darab készült és a Hublot vezére, Jean-Claude Biver adta át személyesen a játékvezetőknek. Ezeket az órákat kimondottan focimeccsekre gyártották, és speciális 45, illetve 15 percet mérő mutatókkal rendelkeznek, a Hublot és a Dubois-Dépraz által direkt erre a célre kidolgozott szerkezettel.

Csúcsfogyasztó: elképesztő Eb-relikviák 1

—-Kávéskészlet—-

Aki reggel már kedvenc csapatára gondolva szeretne ébredezni a friss kávé és kifli mellett, azoknak kínálja termékeit a Gino, átlagosan 25 eurós áron. A több méretben, színben, limitált kiadásban is kapható szettek nemzeti focicsapat vagy az EB 2008 hivatalos logóval vásárolhatók meg. Nézze meg a Gino kollekcióit!

Csúcsfogyasztó: elképesztő Eb-relikviák 1

—-Reggeliző készlet—-

Akik nem szeretné magát egy bizonyos csapat mellett elkötelezni, vagy nem tetszik neki a hivatalos futball Eb logója, de a foci tematikát szeretné a reggeliző asztalon látni, azoknak jöhet szóba a Fussball Früstücksett. 40 svájci frankért már kapható a 2 személyes szett, kezdőkörös kistányérral, fél fociladba bögrével.

Csúcsfogyasztó: elképesztő Eb-relikviák 1

—-Torták rajongóknak—-

A híres osztrák cukrászok sem pihentek. Az Eb idejére különleges kreációkkal próbálják csalogatni a vevőket. A Fussball Fan-torte névre keresztelt alkotásokhoz összeszedték az osztrák cukrászművészet remekeit, előrecsomagolva és frissen is kínálja ezeket számtalan szaküzlet.

Csúcsfogyasztó: elképesztő Eb-relikviák 1

—-Nemzeti csapatok sörei—-

Felső Ausztria három nagy főzdéje fogott össze, hogy az Eb-re érkező szomjas szurkolókat ki tudják szolgálni saját nemzeti csapatuk címkéjével ellátott sörökkel. A Stift Schägl, Braucommune Freistadt és Hofstetten főzdék 16-os kartonnal árulják a 0,33 literes kiszerelésű söröket, a címkéken egy bizonyos csapat címere és a Fan – szurkoló felirattal.

Csúcsfogyasztó: elképesztő Eb-relikviák 1

—-Virágzó fociladba—-

Hogy a hölgyek se maradjanak ki teljesen a focilázból: a fociladba formára mintázott cserepet előre ültetett napraforgó maggal lehet megvásárolni, mintegy 15 svájci frankért. Ajéndéknak is megfelelő lehet, ha az ember meccset nézni megy, és vinne valamit a ház asszonyának is. Csak öntözni kell.

Csúcsfogyasztó: elképesztő Eb-relikviák 1

—-Collina-bábu—-

A nagy játékvezető emlékére adták ki a limitált példányszámban megjelenő Pierluigi Collina bábut. A 80 eurót kóstáló figura 23 cm magas, és hasznos lehet arra, hogy eszünkbe jussanak a nagy játékvezető egy bankkártyás céggel együtt kiadott sajtóközleményében szereplő jó tanácsok. Ilyenek például: „a mérkőzések között fontos, hogy fenntartsuk szervezetünk energiaszintjét. Az osztrák fővárosban érdemes megkóstolni a híres bécsi szeletet, de ne feledkezzünk meg a svájciak Raclette-en készülő grillételeiről sem.” Vagy ez: „Fordítsunk gondot a nyelvre – Tegyük emlékezetesebbé az Eb-t azzal, hogy néhány hasznos kifejezést elsajátítunk a helyi nyelveken. Ez nem csak a kommunikációnkat teszi könnyebbé, de néhány egyszerű szófordulattal a házigazdák tiszteletét és támogatását is kivívhatjuk. Javaslom, hogy a Guten Tag helyett próbálkozzunk inkább a Gruess Gott vagy Gruezi üdvözlésekkel, a francia területen a Bonjour helyett mondjunk inkább Salut-t, és a formálisabb Arrivederci helyett is megteszi a Ciao”- mondja Collina.

Csúcsfogyasztó: elképesztő Eb-relikviák 1

—-Body Mouse World Cup Team im Sexy Fussball-Dress—-

A talán legfurább és az igazi fanatikusok számára tervezett focimezbe bújtatott női felsőtestre formált egér. A hangzatos névre keresztelt „Body Mouse World Cup Team im Sexy Fussball-Dress” a tervezők szerint verhetetlen relikvia. Még női neveket is adtak az egyes nációk mezét viselő torzóknak: többek között a német Michaela, a svájci Alexa, az olasz Francesca, az angol Becky, a francia Bernadette és a spanyol Louisa lehet a kiválasztott, 45 svájci frankért.

Csúcsfogyasztó: elképesztő Eb-relikviák 1

Kövesse nyomon az EB-t Foci EB 2008 oldalunkon!

Javasoljon termékeket a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik