Élet-Stílus

Rátgéber 15 év után otthagyja Pécset

„Kedd este kiálltam szurkolóink elé, és elmondtam, hogy távozom. Azt is tudom, hová, néhány napja aláírtam kétéves szerződésemet” – mondta a Nemzeti Sportnak Rátgéber, aki még még néhány nap türelmet kért arra, hogy nyilvánosságra hozza edzői pályafutása új állomásának nevét. Azt azonban a pécsi szurkolóknak elárulta, hogy nem Sopronba szerződik, így nem kell haragudniuk.

Betelt a pohár

A tréner már nem bírta tovább a vegetálást, amit a klub folyamatos „leépülése” miatt kellett átélnie. A lap szerint a folyamatos fizetésbeli bizonytalanságok, a beígért tényleg világverő csapat helyett a lassú, de biztos minőségi visszaesés most verte ki a biztosítékot Rátgébernél.

A másfél évtized alatt az együttes háromszor jutott az Euroliga négyes döntőjébe (Final Four), kilenc magyar bajnokságot, illetve kilenc Magyar-kupát nyert. A csapat az NB I elmúlt két szezonjában egyaránt második lett az MKB-Euroleasing Sopron mögött.

„Idejében be akartam jelenteni a döntésemet, hogy a Pécs tudjon reagálni, már ami a csapatépítést és a további terveket illeti. A következő munkaadóm ugyanakkor diszkrécióra kért fel, ezért amíg zajlanak az egyeztetések, addig nem fedem fel a kilétét” – nyilatkozott az MTI-nek a válogatott szövetségi kapitányaként is ténykedő szakember.

Ororszországban folytatja?

A MiZo Pécs távozó trénerét már évek óta hívják a Szpartak Moszkvához. Rátgéber tavaly februárban már Ororszországba utazott, hogy segítse az együttes felkészülését az Euroliga-meccsekre. Akkor a sikeredző így nyilatkozott: „Évek óta hívnak a Szpartakhoz… Ami a további szerepvállalásomat illeti, nem akarok elmenni Pécsről, de ha bármi baj lenne, mindig jó, ha van egy B-terv.”

búcsúbuli

Az edző elmondta, hogy júniusban rendeznek egy búcsúbulit Orfűn két barátjával, Lévai Balázzsal és Lovasi Andrással, ahol egy performansz során megkísérli átugrani a tavat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik