Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: Jedi-lovagok házimozija

Elsősorban Star Wars-fanatikusok számára tervezte a Nikko elektronikai gyártó legújabb sorozatát, de talán másokat is rabul ejt vele. Az R2D2 kivetítő, webkamera és a lézerkardtelefon nemcsak ötletes, de sokat tudó darabok is.

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Idegtépő ébresztőórák
Szuperzöld motor
Hangyabonbon és skorpióvodka

A Nikko elsősorban a Csillagok háborúja-fanatikusokat célozta meg legújabb termékcsaládjával, de a cég ismertető videója, és a termékspecifikációk láttán nekünk is megjött a kedvünk egy R2D2-projektorhoz.

Nézze meg a videót itt!

A szeretetreméltó kis robot megtestesítésével ugyanis a Nikko tökéletesen funkcionáló otthoni szórakoztatóközpontot hozott létre: a drótnélkülii audiókapcsolattal rendelkező robotba 480p-s kivetítő, iPod dokkoló, DVD és memóriakártya-olvasó kapott helyet. Mozgásában (néhány ügyes trükk kivételével persze) pontosan másolja a kis droidot, akár teljesen hátra is tud dőlni, hogy a plafonra vetítsen.

Csúcsfogyasztó: Jedi-lovagok házimozija 1

Csak szólni kell neki, és előjön, a kívánt pozíciót felveszi, s kezdődhet is a vetítés – a hangot pedig Bluetooth kapcsolaton keresztül a kiválasztott hifirendszernek továbbítja. A lejátszó egy távirányítóval kezelhető, melyet a Nikko az Ezeréves Sólyom modelljébe épített be. A projektordroid hangeffektusokban is utánozza filmbéli rokonát, érzékelő szenzorokkal látták el, hogy ne ütközzön mindenféle, a lakásban található tárgyba. Csupán a limitált szériáért kért 2500 dolláros ár húzhat vonalat a valódi Star Wars-fanatikusok és a mezei érdeklődők közé.

Csúcsfogyasztó: Jedi-lovagok házimozija 1

Azok az igazi rajongók, akiknek nincs ennyi pénzük, megtalálhatják számításukat a széria két másik termékében, a csomagban árult R2D2 webkamerában és a lézerkard VoIP-telefonban. A Bluetooth-webkamera nagyobb testvéréhez hasonlóan mozog, és mivel drótnélkülii, hálózatra csatolva kívülről is akármerre irányíthatjuk, akkor is, amikor nem vagyunk otthon – saját kis kémdroidunkká változtatva őt. Beépített szenzorokkal rendelkezik, így nem bucskázik le az asztalról, vagy a lépcsőn.

Csúcsfogyasztó: Jedi-lovagok házimozija 1

A csomagban hozzá járó VoIP-telefont Luke Skywalker lézerkardjáról mintázták. Nem tűnik a legkényelmesebb megoldásnak, de ez nyilván másodlagos szempont egy tiszta szívű rajongónak. A két készülék 350 dollárt kóstál, és még Jediknek sincs kedvezmény.

A Las Vegas-i CES-en készült videó a Nikko termékeiről

Javasoljon Ön is terméket a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik