Élet-Stílus

Tűz pusztít a hollywoodi stúdiókban

Továbbra sem sikerült teljes egészében megfékezni a vasárnap kitört tüzet a hollywoodi Universal stúdiókban. A tűz áldozatává vált a King Kong-makett és a Vissza a jövőbe című film híres tere.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet a 162 hektáros területen, az azonban már bizonyos, hogy az anyagi kár több millió dollárra tehető. Több tűzoltó szenvedett könnyebb sérüléseket, a stúdiókat látogató turisták közül azonban senki nem sérült meg – közölték a Universal illetékesei.

Megsemmisült a lángokban többek között a Vissza a jövőbe híres tere, benne a toronyórával, amely a főhős, Michael J. Fox időutazásának eszköze volt. Elpusztult egy mechanikusan mozgatott King Kong-makett és több londoni és New York-i utcadíszlet. Ugyancsak a tűz martaléka lett Clint Eastwood legutóbbi filmjének, az Elcserélt gyereknek (Changeling) forgatási színe.

Súlyos károk keletkeztek a Universal archívumában is: mintegy 40-50 ezer videó és filmtekercs égett el, szerencsére mindegyikről készült korábban másolat.

Ez volt 1990 óta már a második tűzvész a Universal stúdiókban. A 18 évvel ezelőtti ügyben bebizonyosodott egy biztonsági őr bűnössége, akit négyévi börtönre ítéltek gyújtogatás címén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik