Élet-Stílus

Zambrotta Milánóban folytatja

Gianluca Zambrotta, az olaszok világbajnok védője az AC Milanban folytatja pályafutását. Az átigazolás részleteit ugyanakkor nem hozták nyilvánosságra.

A bajnokságot az ötödik helyen záró, így a BL-ről lemaradó milánói klub elnöke, Adriano Galliani a hét elején még azt mondta, hogy a Barcelona túl sokat kér a világbajnok védőért, most azonban bejelentették a szerződéskötés tényét.

Átigazolási összeget és megállapodás időtartamát viszont nem hozták nyilvánosságra, de olasz sajtóértesülések szerint az AC Milan kilencmillió eurót fizet a játékosért, és a katalán klub még további kétmillióhoz is jut abban az esetben, ha a piros-feketék az első három között zárnak a következő bajnoki idényben.

Piros-feketébe öltözik (AFP)

Piros-feketébe öltözik (AFP)

A korábban a Comóban és a Bariban is megfordult Zambrotta 2006-ban került Barcelonába, azután, hogy a bundabotrányba keveredett Juventust visszasorolták a másodosztályba. A 31 éves játékos igazolása egyébként azért volt szükségszerű, mert az idény végén Cafú és Serginho is távozott az AC Milantól.

Zambrotta mellett az Arsenaltól érkező francia Mathieu Flamini is Milánóba igazolt, és Marco Borriello is visszatért, miután a klub eladta Alberto Gilardinót a Fiorentinának. A csapat megerősítése egyébként még nem fejeződött be, további játékosok érkezése várható. Ráadásul csaknem biztos, hogy a csapatkapitány Paolo Maldini még egy évet vállal, s csak következő szezon végén vonul majd vissza.

Szükséges volt a váltás

Massimo Moratti, a városi rivális Inter vezetője Roberto Mancini menesztésével kapcsolatban elmondta, az edző azzal, hogy márciusban, a BL-búcsú után bejelentette távozási szándékát, majd később visszakozott, nagy feszültséget okozott az öltözőben, ezért szükségszerű volt a váltás. Mancini utódja feltehetőleg José Mourinho lesz.
Mancini időközben kijelentette: ügyvédhez fordul, mert szerinte az Inter megpróbálja bemocskolni a jó hírnevét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik