Élet-Stílus

Williams kiesett, Szávayék továbbléptek

Biztosan új győztest avatnak idén női egyesben a Roland Garroson, miután a fiatalabbik Williams-nővér két szettben kikapott a szlovén Srebotniktól. A női mezőny egyetlen olyan tagja, aki korábban már csúcsra ért (2002) meglepően sok hibával teniszezett, és végig alárendelt szerepet játszott a 27. helyen kiemelt riválisával szemben.

Jól kezdtek Szávayék

Srebotnik könyörtelenül kihasználta ellenfele hibáit, és kétszer is brékelte az amerikait az első szettben. A második felvonásra úgy tűnt összekapta magát Williams, 4:4-es állásnál pedig kétszer is lehetősége volt, hogy elvegye ellenfele adogatását. A kilencedik gémben Srebotnik nem bánt ilyen pazarlóan a brékpontjaival, és végül 90 perc alatt, negyedik meccsükön először legyőzte az ötödik helyen kiemelt Serenát.

Serena arcára van írva az eredmény (MTI/EPA)

Serena arcára van írva az eredmény (MTI/EPA)

A másodikként rangsorolt Ava Ivanovics a papírformának megfelelően könnyedén jutott be a legjobb 16 közé. A szerb klasszis, aki tavaly a fináléban szenvedett vereséget az időközben visszavonult Justine Henintől az első szettben még szenvedett a dán Caroline Wozniacki ellen, a második felvonásban viszont rövid idő alatt elintézte a riválisát, és végül 6:4, 6:1-gyel győzött.

A párosok küzdelmei is elkezdődtek pénteken. Az egyesben is érdekelt Szávay Ágnes állandó partnerével, az orosz az orosz Dinara Szafinával egy szoros és egy sima játszmában verte a Stephanie Foretz, Olga Szavcsuk francia, ukrán duót. A kilencedik helyen kiemelt kettős következő ellenfele egyelőre nem ismert.

Nadal menetel

A férfiaknál a háromszoros győztes, második helyen kiemelt Rafael Nadal bejutott a nyolcaddöntőbe. A címvédő spanyol klasszis három sima szettben nyert a 26. helyen rangsorolt finn Jarkko Nieminen ellen. Nadal a 16 között az orosz Mihail Juzsnyij és a spanyol Fernando Verdasco párharcának győztesével találkozik.

Pénteki eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik