Élet-Stílus

Turbó Anyuci és a lepénykenyér – koncertbeszámoló

Az örmények jó szokás szerint hangosan kiabálva beszélnek egymással. Az A38 Hajón pedig kiderült, hogy hangerőben Gaja Arutjunjánnál, a Deti Picasso énekesnőjénél sincs hiány.


“Lavas! – Lavas!

Ararát! – Ararát!
Jereván! – Jereván!
Turbo Mairik! – Turbo Mairik!
Good bye! – Good bye!”

Ezzel a felelgetős játékkal búcsúzott szerda este az A38-on Gaja Arutjunján, az örmény-orosz Deti Picasso energiabomba énekesnője. Gajánál kiválóbb nagykövete az örménységnek nem is lehetne. Ha valaki már épp régen járt Örményországban, Gaja tipikus örmény arcával most jól feltöltekezhetett. Markáns orr, fekete haj és szemöldök, sötét szemek, sárgás bőr – ilyen egy jó örmény arc.

Képgaléria (Fotó: Szanyi Gergő)

Képgaléria (Fotó: Szanyi Gergő)

Bár nem mindenki süket Örményországban sem, jó szokás szerint hangosan kiabálva beszélnek egymással. Hangerőben és dinamizmusban Gajánál sincs hiány. A funkos pörgő zenét a szívből jövő örmény népi dallamokkal keverni pedig nagyon ütős – legalábbis a Deti Picasso legújabb albuma, a Turbo Mairik!, azaz magyarul Turbó Anyuci című CD a hajó közönségének szerda este bejött. Piros pont!

Óriási gombóccá pedig akkor színezhettük át a képzeletbeli piros pontot, amikor a koncert végén az énekesnő az országimázs erősítés jegyében előrántott egyet az örmények lepényszerű kenyeréből, a lavasból. Látszik, hogy készült, lavast ugyanis Budapesten csak szombatonként lehet beszerezni, akkor is csak a kőbányai piacon, és oda is megrendelésre szállítják Ukrajnából.

Gaja és a Deti Picasso ott lesz a szigeten is, szívből ajánljuk, nem csak az örmény baráti társaság tagjainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik