Élet-Stílus

Nápolyba igazolt egy olimpiai bajnokunk

Varga I. Zsolt, a Sydneyben olimpiai bajnokságot nyert magyar vízilabda-válogatott centere a Posillipóban folytatja olaszországi pályafutását.

Az 1972-es születésű, balkezes játékos, aki az év elején felvette az olasz állampolgárságot is, korábban pólózott a Savonában, most pedig a Cremonától igazolt át a nápolyi klubhoz – adta hírül a waterpolo-world internetes honlap.

“Évek óta Itáliában élek és vízilabdázok, s örömmel jöttem egy ilyen nagy tradíciójú klubhoz, mint amilyen a Posillipo” – idézte az oldal Varga pénteki nyilatkozatát.

A nápolyi alakulat korábban számos alkalommal nyert bajnokságot, többször diadalmaskodott az európai kupákban is. Az idén a legjobb négy közé jutott a talján pontvadászatban, ahol a rájátszás elődöntőjében alulmaradt azzal a Bresciával szemben, amelyet aztán a döntőben a három magyar olimpiai bajnokot, Benedek Tibort, Kásás Tamást és Madaras Norbertet foglalkoztató Pro Recco legyőzött. A friss olasz bajnok trióból a Kemény Dénes csapatának tagjaként Athénban is olimpiai aranyérmes Benedek és Kásás Vargával egyetemben részese volt a 2000-es ötkarikás sikernek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik