Élet-Stílus

Ismeretlen törzset fedeztek fel

Egy eddig nem ismert indián csoportra bukkantak Brazília és Peru határában. A brazil kormány fotókat is készíttetett az őserdő teljesen nomád körülményei között élő lakóiról.

A civilizációtól elzártan élő őslakos törzsre az Amazonas esőerdejében, a brazíliai Acre szövetségi állambeli Envira közelében a perui határ mellett bukkantak. A brazil kormány kutatóinak repülőgépről sikerült lefotóznia a törzset, amelyről eddig nem tudott a világ. Az őslakos törzsnek vélhetően eddig soha, semmilyen kapcsolata nem volt a külvilággal. A kutatók úgy vélik, hogy még öt hasonló falu lehet ezen a környéken.

Az ismeretlen törzs - KÉPGALÉRIA

Az ismeretlen törzs – KÉPGALÉRIA

A fotókat a londoni központú emberjogi tanácsadó szervezet, a Survival International készítette. Az egyik fényképen jól látható, hogy a férfiak nyilaikat az égnek emelik, a repülőgép felé, amelyről a fotó készült. Míg egy másik felvételen a törzs kunyhói (a csoport összesen négy kunyhóban él) láthatók, amelyet vörösre (valószínűleg ők a férfiak) és feketére festett testű (nő) alakok vesznek körbe.

A brazil kormány azért készíttetett felvételeket a törzsről, hogy bebizonyítsák az eddig ismeretlen csoport létezését. A fotók idén április vége-május eleje között készültek. A felvételeket csütörtökön tette közzé a brazil kormány bennszülött-ügyi osztálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik