Élet-Stílus

Két új embert igazolt az átalakuló Barcelona

Az új tréner érkezése mellett a katalán klub keretében komoly változások várhatóak. A csapat a nyári átalakulás első lépéseként leigazolta hétfőn Seydou Keitát a Sevillától, egy nappal később pedig a Manchester United fiatal sztárja írt alá.

Az már jó pár hete eldőlt, hogy a következő szezonban már nem Frank Rijkaard, hanem a klub egykori klasszisa, Josep Guardiola irányítja a csapatot. A keret is alaposan megritkul, hiszen a holland szakember mellett Deco, Ronaldinho, Edmilson, Lilian Thuram és Gianluca Zambrotta is búcsút int a Camp Nounak.

A Barca vezetői nem sokáig tétlenkedtek, és nekiláttak, a keret feltöltésének. Seydou Keita az egyesület első új szerzeménye. A 28 éves mali támadót 14 millió euróért vásárolták meg a katalánok az FC Sevillától és négy éves szerződést kötöttek vele. Keita az új vezetőedző kérésére került Barcelonába, és a feltehetően az Internazionaléhoz igazoló Decót kell pótolnia.

Visszatér a Barcába (Getty)

Visszatér a Barcába (Getty)

Kedden a néhány éve még a Barcelona tartalékcsapatában szereplő Gerard Pique is aláírt. A spanyol védő még 2004-ben öt évre elkötelezte magát a Manchesterhez, de képtelen volt állandó helyet kiharcolni Sir Alex Ferguson kezdőcsapatában.

Az idei szezonban mindössze 13 alkalommal húzhatta fel a vörös ördögök mezét, ezeken a meccseken kétszer volt eredményes. Novemberben a Dinamo Kijev elleni BL-csoportmeccsen (4-0) talált be, majd idegenben az AS Roma (1-1) kapuját is bevette a legrangosabb európai kupasorozatban.

Guardiola mindenképpen szeretné megerősíteni a következő szezonra a védelmet, és Pique mellett az AS Roma brazilját, Juant is kinézte magának. A 29 éves brazil válogatott állítólag hajlandó is lenne a katalánokhoz igazolni, már csak azért is, mert kétszer annyi pénzt kapna mint az olaszoknál.

rekordnézettséget hozott a bl-döntőben

Nézettségi rekordot döntött Manchester United-Chelsea Bajnokok Ligája döntő. Az UEFA felmérése szerint a moszkvai találkozót – amelyet büntetőkkel nyert meg a MU – szerte a világon megközelítőleg 300 millióan követték figyelemmel.

A brit lakosság több mint fele, 53,7 százalék választotta az angol házidöntőt, Franciaországban hét, Németországban és Olaszországban hat-hat, Spanyolországban pedig több mint két millióan látták a drámai összecsapást – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik