Élet-Stílus

Hajnal a Bundesliga álomcsapatában (videó)

Hajnal Tamás bekerült a német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga álomcsapatába. A magyar válogatott középpályását beszavazták Ribéry, Diego, és van der Vaart mellett a legjobb középpályások közé.

A pontvadászat hivatalos honlapjának, a bundesliga.de című oldalnak az olvasói az elmúlt szezon legjobbjaira szavazhattak az utóbbi napokban. A legtöbb játékos, három, a bajnok Bayern Münchentől került be az álomcsapatba, a Werder Brement és a Bayer Leverkusent pedig két-két futballista képviseli.

A kapuban egy fiatal tehetség, a leverkuseni René Adler áll, akinek a produkciójára a honlap olvasói mellett Joachim Löw is felfigyelt. A német szövetségi kapitány behívta az Európa-bajnokságra készülő keretbe a leverkuseni kapust, a rutinos Timo Hildebrand viszont kimaradt.

Nyolc bajnoki gólt szerzett Hajnal (MTI/EPA)

Nyolc bajnoki gólt szerzett Hajnal (MTI/EPA)

A védelemben Demichelis (Bayern München), Mertesacker (Werder Bremen), Friedrich (Leverkusen) és Bordon (Schalke) kapott helyet. A középpályán a következő szezontól a Borussia Dortmundban futballozó Hajnal Tamás (Karlsruher SC) mellett olyan jól csengő nevek szerepelnek, mint Franck Ribéry (Bayern München), Diego (Werder Bremen) és Rafael van der Vaart (Hamburger SV).

A támadósorban megkérdőjelezhetetlen a Bundesliga gólkirályának, Luca Toninak a helye. Az olasz világbajnok a bajnokságban 24-szer volt eredményes, és a kupában, illetve az UEFA-kupában is ontotta a gólokat. Első müncheni szezonját 39 találattal fejezte be. Éktársa a stuttgarti Mario Gomez, aki 19 Bundesliga-találat mellett kilencszer zörgette meg a többi kiírásban az ellenfelek hálóját.

A Bundesliga álomcsapata:
Kapus: Rene Adler (Bayer Leverkusen)

Védelem: Martin Demichelis (Bayern München), Per Mertesacker (Werder Bremen), Manuel Friedrich (Bayer Leverkusen), Marcelo Bordon (Schalke 04)

Középpálya: Franck Ribéry (Bayern München), Diego (Werder Bremen), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Hajnal Tamás (Karlsruher SC)

Csatársor: Luca Toni (Bayern München), Mario Gomez (VfB Stuttgart)

Rövid összeállítás Hajnal Németországban szerzett góljairól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik