Élet-Stílus

Alonso megúszta a büntetést

A Monacói Nagydíj csütörtöki második szabadedzésén mindkét Renault falnak ment, Alonso autója komolyabban meg is sérült. Mivel a spanyol a sérült autóval még körbement a pályán, az FIA kivizsgálta az ügyet.

Nem volt szerencséje a renault-soknak, a második szabadedzésen Piquet, majd Alonso is falhoz vágta az autóját a célegyenes utáni kanyarban. A kis brazil megúszta, de Alonso autójáról a Mirabeau kanyarban leszakadt a hátsó szárny.

Mivel a kétszeres világbajnok balesete után az edzést piros zászlóval megállították, a pályamunkások biztonságosan eltakaríthatták volna az autót, és a roncsokat, Alonso azonban ezt nem várta meg, hanem körbement a pályán. Péntek délelőtt a versenybíróság előtt kellett felelnie, hogy miért döntött így.

A szárnyaszegett Renault (vezess.hu)

A szárnyaszegett Renault (vezess.hu)

“Azt mondtam nekik, hogy úgy gondoltam, biztonságosan vezetek, és senkit nem veszélyeztettem, másfelől alkalmas hely sem volt a leállásra” – mesélte a spanyol.

Bár az edzésen Rubens Barrichello másképp látta a helyzetet, integetett is egyet Alonsónak, a versenybírók úgy döntöttek, hogy a spanyol nem kap büntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik