Élet-Stílus

Manchesterből erősít a Barcelona

A nyáron alaposan felforgatják az idei szezonban csalódást okozó Barcelona keretét. Első lépésként a hírek szerint a katalánok visszahívják a négy éve a Manchester Unitedhoz igazoló Gerard Piquét.

A Barcelona sportigazgatója, Txiki Beguiristain szerint a tárgyalások a két klub között jól haladnak, és már szerda este, a Bajnokok Ligája-finálét követően bejelenthetik a katalánok a spanyol védő leigazolását.

A 21 éves játékos 2004-ben ötéves szerződést írt alá Manchesterben, de képtelen volt állandó helyet kiharcolni Sir Alex Ferguson kezdőcsapatában. Az idei szezonban mindössze 13 alkalommal húzhatta fel a vörös ördögök mezét, ezeken a meccseken kétszer volt eredményes. Novemberben a Dinamo Kijev elleni BL-csoportmeccsen (4-0) talált be, majd idegenben az AS Roma kapuját is bevette a legrangosabb európai kupasorozatban.

Pique lehet az új Barca-védelem egyik pillére (Getty)

Pique lehet az új Barca-védelem egyik pillére (Getty)

A Barcelona elnöke, Joan Laporta szeretné a következő szezonra alaposan átalakítani a csapatot, amely az idei szezonban csak a bajnokság harmadik helyén végzett, és a BL-ben az elődöntőben éppen a United ellen vérzett el.

Az öt év után távozó holland szakember, Frank Rijkaard mellett egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Ronaldinho és Samuel Eto’o is otthagyja a Barcát. Az érkezőkről Pique mellett egyelőre nincsenek konkrét információk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik