Élet-Stílus

F1: háború készül?

Az FIA szexbotrányba keveredett elnöke, Max Mosley a múlt héten levélben azzal ijesztgette a szervezet tagjait, hogy távozása esetén Bernie Ecclestone és csapata átvenné az irányítást a Forma-1 felett. Az F1 ura háborúra készül.

Az FIA szexbotrányba keveredett elnöke, Max Mosley a múlt héten levelet írt a tagszervezetek vezetőinek, amelyben arról próbálta őket meggyőzni a június 3-i bizalmi szavazás előtt, hogy nélküle a Forma-1 irányítása kicsúszhat a szervezet kezéből.

Mosley azt írta, hogy a sport kereskedelmi jogait birtokló CVC-csoport és „frontemberük”, Bernie Ecclestone egy kevésbé kompetens elnök megválasztása, vagy épp saját bábjuk posztra ültetése esetén kiszorítaná az FIA-t a Forma-1 felügyeletéből.

A levelet természetesen nem vették jó néven a CVC-nél, Bernie Ecclestone, aki egyébként Mosley évtizedes barátja, már háborút emleget. „Őszintén remélem, hogy nem hadüzenetnek szánta, mert ha erről van szó, akkor meg kell védenünk magunkat. Bárki ezt tenné. Nem hiszem, hogy Max ezt szerette volna mondani a levélben. Én nem akarok Maxszel háborúzni, és remélem, ő sem akar velem” – nyilatkozta Ecclestone.

Barátokból ellenségek (vezess.hu)

Barátokból ellenségek (vezess.hu)

Ecclestone szerint Mosley csak a botrány és a tisztség elveszítésének veszélye miatt hozta fel ezt a témát. „Ez az egész csak a News of the Worldben megjelentekről szól, arról, hogy ártott-e ez az FIA-nak vagy a tagszervezeteknek. Semmi máshoz nincs köze, nem igazán értem, hogy Mosley minek mondott ilyesmiket. Sajnálom, ha a sajtó olyan dolgokat írt róla, amik bántják, de nekünk, a CVC-nek nincs befolyásunk az FIA-ra” – magyarázta Ecclestone.

Bernie azt is elmondta, hogy a CVC tárgyalt Mosley leveléről, és úgy döntöttek, hogy ők is hasonló formában reagálnak majd, az érintett klubok tőlük is levelet kapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik