Élet-Stílus

Davenport sem indul Párizsban

Újabb nagy nevet húztak ki az indulók listájáról: az egykori világelső Lindsay Davenport is kihagyja a vasárnap kezdődő francia nyílt teniszbajnokságot.

A hírt a torna szervezői jelentették be, megjegyezve, hogy az egykori világelső, a ranglistán jelenleg 26. helyen álló kaliforniai klasszis személyes okok miatt nem indul el Párizsban.

A 31 éves Lindsay Davenport a Grand Slam-tornák közül egyesben csak a Roland Garroson nem tudott nyerni. Éppen egy évtizede szerepelt a legjobban, 1998-ban egészen az elődöntőig menetelt. Párosban viszont diadalmaskodott – 1996-ban, Mary Joe Fernandez oldalán nem talált legyőzőre a párizsi salakon.

Személyes okok miatt marad távol (Getty)

Személyes okok miatt marad távol (Getty)

Két másik amerikai hölgy, Meghann Shaughnessy és Meilen Tu szintén kihagyja a Roland Garrost – előbbi térd-, míg utóbbi csípősérülésre hivatkozva lépett vissza. A női címvédő, a belga Justine Henin is hiányozni fog, miután a múlt héten visszavonult.

A távolmaradók között van Andy Roddick is, a férfi világranglistán hatodik amerikai játékos vállsérülése miatt nem áll rajthoz. A 2008-as Rolland Garros vasárnap kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik