Élet-Stílus

Nyilatkozatháború Talmácsi-ügyben

Stefano Favaro, Talmácsi Gábor menedzsere szerint rosszindulatú, megalapozatlan s téves információkat tartalmaz a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) közleménye, amely azt állítja: a világbajnok motoros elérhetetlenné vált a hazai sajtó számára.

Az MSÚSZ szerint Talmácsi média- és rendezvénymegjelenési jogával a World Communications Company (WCC) rendelkezik, így Talmácsit csak ezen a cégen keresztül lehet nyilatkoztatni. A WCC a magyar sajtóban szokatlanul magas árakat szabott meg, ráadásul nem enged beleszólást az anyagok elkészítésébe, s kiköti, hogy azokon semmilyen változtatást nem engedélyez.

„Az MSÚSZ úgy véli, minden sajtóorgánum saját döntése, hogy megfizeti-e a kért árat az adott anyagért. Az azonban a sajtószabadság és az újságírói munka korlátozása, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb sportolóját csak a WCC szólaltathatja meg, csak ez a cég tehet fel neki kérdéseket, s az így elkészült cikkeken – amelyek tulajdonképpen PR-anyagoknak tekinthetők – nem engedélyez változtatást” – áll az MSÚSZ közleményében.

A világbajnok és menedzsere (MTI)

A világbajnok és menedzsere (MTI)

Talmácsi menedzsmentje ezt cáfolja. „A félreértések mindenkori tisztázása érdekében tájékoztatom a tisztelt MSÚSZ-t, hogy a WCC Kft. az, mely a média állandó segítségére van abban, hogy a versenyzővel kapcsolatos történésekről első kézből szolgáltat ingyen és bérmentve információt jogdíjmentesen felhasználható fényképekkel együtt. Továbbá teljesít minden külön, egyéni kérést is, mely a versenyzővel való interjúkészítésre vonatkozik” – áll a menedzsment válaszában.

Stefano Favaro szerint a WCC közbenjárására azért van szükség, mert több száz, részben hasonló kérdés érkezik Talmácsihoz.

„Mindemellett a külföldön fogadott hívásoknak is jelentős költségük van, ami a tavalyi év folyamán is többmilliós nagyságrendű volt. Ráadásul a feltett kérdésekre a menedzsment által kiadott sajtóközlemény és az abban található versenyzői nyilatkozat 80 százalékban választ adott” – áll a közleményben.

„Véleményünk szerint jó kapcsolatot ápolunk a magyar és a külföldi médiával. Most is, és a jövőben is készen állunk minden kérés teljesítésére, viszont a gördülékenység érdekében, valamint Talmácsi Gábor időbeosztását figyelembe véve a WCC munkássága kihagyhatatlan. Tény, hogy van néhány olyan média, mely inkorrektsége miatt lekerült a menedzsment médialistájáról, de rajtuk kívül minden más médiának rendszeresen küldjük az anyagokat, fényképeket. Nemcsak a versenyhétvégék mindhárom napjáról naprakészen, hanem minden további olyan történésről beszámolunk Talmácsi Gáborral kapcsolatban, amely fontos, érdekes, hírértékű.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik