Élet-Stílus

Másodszor egyenlített a Szeged

A címvédő Szeged hatalmas csatában, büntetőpárbajban nyert a vendég Veszprém ellen a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjének negyedik mérkőzésén, így a pénteki csatában dől el az aranyérem sorsa.

Rövid ideig úgy tűnt, hogy nem lesz meccs, mert közvetlenül a kezdés előtt eltiltották a harmadik összecsapáson az ellenfelét megrúgó veszprémi Ilyést, majd kis vártatva a szegedi Andjelkovic játékjogát függesztették fel, mert szintén azon a találkozón letalpalta Ilyést. A Tisza-parti irányító ügyében szerdán ítélkezik a fegyelmi bizottság.

Szegedi rohamokkal indult a csata, azonban a 4. percben Herbert úgy letaglózta Vujint, hogy a támolygó vendégjátékost be kellett támogatni az öltözőbe. A szemsérülést szenvedett légiós nem tudta folytatni a játékot.

5-1-re elléptek a hazaiak, ám a rivális lassan felocsúdott, és a 21. percben már vezetett (8-9), elsősorban Peric védéseinek köszönhetően, és a jól kihasznált emberelőnyöknek, lévén, sok volt a kiállítás. Időkérések után megint a Szeged ragadta magához a kezdeményezést, az örökifjú Bajusz lőtt pontosan, és még a szünet előtt visszavette a vezetést a hazi gárda. Igaz, Herbert nem folytathatta a meccset, mert megkapta harmadik kétperces kiállítását.

Pénteken dől el a párharc (MTI)

Pénteken dől el a párharc (MTI)

A pihenőt követően felváltva vezettek a csapatok, majd a 42. percben Djurkovic szabálytalansága és büntetését követően a szurkolók különféle tárgyakat dobáltak a parkettre. Forrtak az indulatok pályán kívül és belül egyaránt.

A szegediek rosszul jöttek ki az emberhátrányból, a vendégeknél volt az amúgy ledolgozható előny. Az 52. percben a hazaiak légiósa, Ghionea elkapta a szélről felugró Iváncsik G. lábát, és ezért azonnal piros lapot kapott. A Veszprém 29-25-ra megugrott.

Az 56. percben időt kért a Tisza-parti alakulat, és hamar egyenlített! Két és fél perccel a vége előtt, 29-29-nél már a vendégek próbálták rendezni soraikat. Eklemovic talált be (29-30), Zvizej büntetőből egyenlített.

Következtek a büntetők, amelyben drámai párharcban a Szeged volt a jobb. A Veszprém a tavalyi fináléban is bukott büntetőpárbajt, és az akkor a bajnoki címébe került.

Férfi NBI, döntő, 4. mérkőzés:
Pick Szeged – MKB Veszprém 30-30 büntetőkkel 3-2
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-2

A Budapest Bank liga három sikerig tartó döntőjében:
1. mérkőzés, április 26.: Veszprém-Szeged 32-24
2. mérkőzés, május 6.: Szeged-Veszprém 35-30
3. mérkőzés, május 17.: Veszprém-Szeged 33-26
4. mérkőzés, május 20.: Szeged-Veszprém 30-30, büntetőkkel 3-2
5. mérkőzés, május 23., 19 ó: Veszprém-Szeged

Ajánlott videó

Olvasói sztorik