Élet-Stílus

Primera División: kiesett a Zaragoza

A Real Madrid gólzáporos hazai győzelemmel zárta a spanyol bajnokságot. A Levante és a Murcia mellett a Real Zaragoza búcsúzott az élvonaltól, miután kikapott Mallorcán. Az utolsó nemzetközi kupaszereplést érő helyet az Osasuna elleni sikerrel a Racing Santander csípte meg.

A Primera División záró fordulója előtt eldőltek a lényeges kérdések a tabella elején. A Real Madrid bajnokként fogadta a Bernabeu-ban a már kiesett Levantét, amelynek a játékosai ismét sztrájkkal fenyegetőztek az elmaradt béreik miatt. Spanyol lapjelentések szerint a klub 18 millió euróval tartózik.

A Levante játékosai az utolsó pillanatban mégis úgy döntöttek, hogy pályára lépnek Madridban, ahol nagy verésbe szaladtak bele. A remek hangulatú, tét nélküli találkozón mind a két együttes offenzív taktikával lépett pályára, és a fővárosiak a nemrég visszatért Ruud van Nistelrooy vezérletével már az első félidőben 3-0-s előnyre tettek szert.

A fordulás után a valenciai kiscsapat hamar szépített, Sneijder remek szabadrúgását követően azonban helyre állt a háromgólos különbség. A vendégek Geijo második találatával ismét felzárkóztak, de a meccs utolsó gólja a madridiaké volt: a szintén duplázó Sergio Ramos egy szöglet után állította be az 5-2-es végeredményt.

A szezon előtt a nemzetközi kupaszereplést megcélzó Zaragoza a zárófordulóban Mallorca szigetén kikapott 3-2-re, és ezzel elbúcsúzott az élvonaltól. A Zaragoza vereségével a Huelva-Valladolid összecsapásnak (1-1) már nem volt tétje, és a kieséstől megmenekülő két csapat békés döntetlennel zárta a 2007/2008-as szezont.

Az Osasuna veresége ellenére is örülhetett, a Racing Santander pedig 1-0- győzelmével bebiztosította az utolsó UEFA-s helyet. Az észak-spanyolországi együttes mellett a Sevilla és a kupagyőztes Valencia indulhat a következő szezonban a második számú európai kupasorozatban. A BL-ben a bajnok Real mellett a Villareal, a Barcelona és az Atletico Madrid képviseli a spanyol színeket.

Primera División, 38. (utolsó) forduló:


Real Madrid-Levante 5-2


Gól: van Nistelrooy (22., 41.), Sergio Ramos (28., 78.), Sneijder (55.), illetve Geijo (53., 64.)

Deportivo La Coruna-Villarreal 0-2


Gól: Fernandez (35.), Franco (90.)

Espanyol-Almería 1-3


Gól: Garcia (59.), illetve Melo (44.), Crusat (54.), Paunovic (90.)

Sevilla-Athletic Bilbao 4-1


Gól: Kanouté (41., 81.), Keita (79.), Navas (86.), illetve Aduriz (4., 11-esből)

Real Mallorca-Real Zaragoza 3-2


Gól: Güiza (15.), Webo (65.), Castro (90.), illetve Oliveira (55., 90.)

Racing Santander-Osasuna 1-0


Gól: Bolado (84.)

Recreativo Huelva-Valladolid 1-1


Gól: Guerrero (90.), illetve Llorente (40.)

Getafe-Real Betis 1-1


Gól: Manu (4.), illetve Nano (69.)

Valencia-Atlético Madrid 3-1


Gól: Szeitaridisz (11., öngól), Villa (40., 55.), illetve Agüero (75.)

Szombati meccs:

Real Murcia-FC Barcelona 3-5

máris erősített a real madrid

A spanyol bajnok Real Madrid leigazolta Ezequiel Garayt, a Racing Santander argentin válogatott labdarúgóját. “Fiatal, tehetséges védő, remekül beleillik a jövőképünkbe” – nyilatkozta Ramón Calderón, a királyi klub elnöke. A Real Madrid tízmillió eurót fizetett a futballistáért – akit korábban az FC Barcelonával is hírbe hoztak -, ugyanakkor elképzelhető, hogy a 21 éves játékos a következő szezonban még az UEFA Kupában induló Racingot erősíti majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik